Tappiolistalle kirjataan punahattu ja kärhö

Punahattu Echinacea purpurea 'Orange'

Uusien lajien saaminen kesämökin puutarhaan ei sujunut ihan suunnitellusti. Viime talven tappioihin on kirjattava viime alkukesän ostos kärhö sekä loppukesästä ostamani punahattu.

Innostuin niin kovasti ajatuksesta saada kaunis kärhö (Miss Bateman) tekemään hieman näkösuojaa mökkiterassillemme niin, että se peittäisi sopivasti näkymän viereisen tontin rakennustyömaalle. Kerroin tästä viime kesän postauksessani kärhöistä.

Lobeliat suojaavat kärhön juuria kuivumiselta.Toinen Miss Batemanin taimista koki kovia jo viime kesän kylmyydessä, mutta versoi kuitenkin uudelleen. Sateinen syksy viivytti talvisuojauksen laittamista kärhöille, sen pystyin tekemään vasta pakkasten tullessa marraskuun lopulla. Keväällä poistin talvisuojan, mutta mitään ei noussut esiin. Ei mitään. Lopulta oli vain luovutettava ja otettava kärhöt pois – ja siinä työssä ei kuokkaa tarvittu. Käteen jäi vain kuiva kasa.

 

Loppukesästä ostin sitten ihanan punahatun, tavoitteenani oli saaada siitä perhosia houkutteleva komistus. Ja kuinkas kävikään. Taisivat viime kesän sateet olla sillekin liikaa. Keväällä punahattu oli kuiva käppänä, eikä siinä näkynyt elon merkkiäkään.

No, tätähän tämä puutarhanhoito on. Erehdyksien kautta eteenpäin, pää pysytyssä! Nyt kärhön tilalla kukkivat tähtisilmät, ja punahatun paikalle on kylvetty harjaneilikoita. Saa nähdä saanko niistä väriä puutarhaani ensi kesänä. 🙂

tähtisilmä

tähtisilmä

 

2 kommenttia artikkeliin ”Tappiolistalle kirjataan punahattu ja kärhö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s