Kärhöt mökkiterassilla, osa 2

'Miss Bateman*

Muistatko vielä tavoitteeni saada kärhöistä näkösuojaa mökkiterassillemme? Kaikki ei mennytkään ihan niin kuin kaavailin…

Istutin alkukesästä kaksi ’Miss Bateman’ -kärhön tainta mökkiterassillemme tehtyyn kasvilaatikkoon. Tarkoituksena oli, että saisin niiden avulla hieman peitettyä näkymää mökkimme viereisellä tontilla olevalle rakennustyömaalle. Tältä taimien alku näytti kesäkuussa.

Säleikkö ja kärhöt tuovat näkösuojaa terassille.

Alku tosiaan näytti ihan lupaavalta, mutta jotakin tapahtui heinäkuun aikana. Toinen taimista näytti kuolevan kokonaan. Ensin sen lehdet nuupahtivat ja ruskistuivat, sitten hiljalleen koko taimi näytti kuolevan.

Olin jo ihan epätoivoinen, että saiko kärhö sittenkin kylmää kesäkuun viileinä öinä ja päivinä? Vain oliko se saanut liikaa vettä, sillä kärhöjen laatikko on terassilla kohdassa, jossa ei ole lainkaan sateensuojaa.

Odottelin pari viikkoa ja kävin jo heinäkuun lopulla katsomassa taimimyymälästä uusia taimia. No eihän samaa lajiketta tietenkään enää ollut myynnissä. Mikä harmi!

Onneksi huomasin kuitenkin taimen juurella muutaman pienen vihreä lehden. Hurraa, se elää sittenkin! Viikon päästä virheää näkyi jo enemmän, ja seuraavan viikon päästä vieläkin enemmän. Kolmen viikon aikana se ehti kasvaa yhtä vihreäksi kuin oli ostettaessakin ollut. Mahtavaa!

Kärhö 'Miss Bateman'

Kärsineen taimen vieressä toinen taimi kukoisti ja kasvoi koko kesän. Näin komealta se näytti eilen.

Ja mikä parasta, siihen aukesi toissapäivänä ensimmäinen istutuksen jälkeinen kukka! Tietenkin kukka on kohti aurinkoa eli tuota rakennustyömaata, mutta onpahan rakennusmiehillä sitten jotakin ihaltavaa työpäivänsä lomassa. 🙂

Edessä on vielä kuitenkin se varsinainen koettelemus, talvi. Mitenköhän mahtaa käydä…

Kärhö 'Miss Bateman*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s