Loppukesän heräteostos: punahattu

Punahattu Echinacea purpurea 'Orange'

Loppukesästä taimistoilta voi tehdä löytöjä – tai heräteostoksia, kuten minä tein pari viikkoa sitten. Vai onko se heräteostos, jos on ihastunut johonkin kasviin jo vuosia sitten? Punahattu tarttui ostoskärryyni kuin huomaamatta.

Täytyy tunnustaa, olin kyllä alitajuntaisesti työstänyt punahatun hankkimista jo vuosia mielessäni. Olin ihastellut punahattuja muun muassa äitini puutarhassa. Komeissa punahatuissa viehättää myös niiden pitkä kukinta-aika. Ne loistavat upeina keskikesästä syksyyn kun muut kukat jo haalistuvat. Mökkipuutarhastamme puuttui selkeästi tällainen syksyn värintuoja. Ja plussaa on sekin, että punahattu houkuttelee perhosia puutarhaan.

Olin siis pohjustanut ”tarpeeni” punahatun hankkimiselle varsin hyvin, kun suunnistin Plantagenin perenna-alennusmyyntiin pari viikkoa sitten. Ja mikä valikoima siellä olikaan juuri punahattuja! Kaikki väri olivat upeita, mutta meidän mökillemme tuntui sopivan parhaiten juuri tämä oranssipunainen versio, Echinacea purpurea ’Orange’.

Punahattu Echinacea purpurea 'Orange'

Koska punahattu vaatii kuohkean kasvumaan eikä voi sietää seisovaa vettä, istutin sen rinteeseen. Kohdassa on onneksi ainakin vähemmän savea kuin alapihalla, joten toivottavasti se viihtyy ja kasvaa. Mullan sekaan laitoin hiekkaa. Se on nyt paikassa, jossa se saa valoa aamusta pitkälle iltapäivään.

Ennen talven tuloa punahattu on hyvä peittää havuilla. Se ei siedä talvimärkyyttä, joten saa nähdä kuinka käy. Kasvi kannattaa kuulemma jakaa viiden vuoden välein. Toivottavasti tämä kaunotar jaksaa sinne saakka!

Echinacea purpurea 'Orange'

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Loppukesän heräteostos: punahattu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s