Kesän kukkavalinnat valikoituivat viime kesän oppien kautta

Suuri osa mökkipuutarhaan tulevien kesäkukkien esikylvöistä on jo tehty ja ensi kesän kukkaloiston laajuus alkaa hahmottua. Viime kesä antoi oppia lajivalintoihin.

Mökkipuutarhaan tulee tänä vuonna paljon tuttuja kukkia, mutta mukaan mahtuu myös pari uutta tulokasta.

Suurin osa esikylvöistä on jo aluillaan. Ikisuosikkini koristeporkkana jatkaa kukkapenkissä tänäkin vuonna, ja sen taimet ovat jo isoja ja terhakoita. Myös kosmoskukka löytää tulevana kesänä paikkansa mökkipihalta, mutta viime kesästä opin, että sen paikka ei ole samassa kukkapenkissä koristeporkkanan kanssa. Molemmat kasvavat korkeiksi, ja erityisesti kosmoskukka hujahti pituutta reilusti kahteen metriin. Kaksi näin kookasta ja tilaa vievää kukkaa eivät mahdu jatkossa samaan penkkiin.

Kukkapenkissäni on aina tilaa toiselle suosikilleni, jättiverbenalle. Sen aion hankkia valmiina taimena, sillä aiemmat yritykseni jättiverbenan esikasvattamisesta eivät ole onnistuneet.

Viime vuonna kukkapenkissä oli myös ikiviuhko, mutta se jäi harmillisesti tilaa vallanneen kosmoskukan jalkoihin. Nyt ikiviuhkon siemenet on kylvetty esikasvatukseen, ja se saa penkistä kesällä paremman paikan.

Uutena tulokkaana mökkipuutarhassa tulevat kasvamaan koreatörmäkukka ja tsinnia. Niiden esikylvö on sujunut hyvin ja taimet kasvavat – vaikkakin hitaasti. Edellisen kerran tsinniat kasvoivat mökillä muutama vuosi sitten, mutta eivät menestyneet. Nyt ne saavat aurinkoisemman kasvupaikan ja tulevat toivottavasti menestymään.

Näiden lisäksi laitoin kukkapenkkiin jo kuukausi sitten talvikylvönä iisopin ja sinipallo-ohdakkeen siemenet, uusia kokeiluja nekin. Jännä nähdä, miten niiden käy.

Penkissä odottavat myös viime kesänä uuteen kasvupaikkaan siirretyt pionit, joissa näkyy jo kasvun merkkejä. Daalioiden juurakotkin ovat jo mullassa saunan eteisessä, pian on aika kurkata, josko niissä näkyisi kasvua.

Suunnitelmat ovat siis jo pitkällä, tervetuloa kesä ja kukat! ❤

Jätä kommentti