Lomaprojektina vanhan sohvan uudistaminen

penkin päällinen

Lomaprojektit odottavan toinen toistaan, joten johonkin oli ryhdyttävä heti kesäloman aluksi. Aloitin helpoimmasta päästä, vanhan pikkusohvan saamisesta terassillemme kesäsohvaksi.

Tämä ihana pikkusohva oli vanhassa mökissämme, ja pelastimme sen jatkamaan vielä elämää. Kaksi kesää se vietti muun irtaimiston kanssa varastossa, mutta keväällä päätin ottaa sen uudistamisen heti ensimmäiseksi lomaprojektiksi. Aioin poistaa siitä maalin ja joko maalata tai vahata sen.

Mutta kuinkas kävikään. Kaivoin noin 70 vuotta vanhan pikkusohvan esiin varastosta ja katselin sen kuntoa. Anoppi oli antanut sohvalle 70-luvulla vihreä maalikerroksen, joka näytti vielä yllättävän hyvältä. Eikä sävykään ollut hullumpi, tuollainen kauniin sammaleenvihreä. Sohvan on varmaan tehnyt joku paikallinen puuseppä. Siinä on käsin taotut kauniit kulmavahvikkeet, niitit ja pitävät puuliitokset.

kulmavahvikkeet

vanha pikkusohva

Pelkkä pesu riitti, eikä sohva tarvinnut sen kummempaa kunnostusta.

Päällisen olin kuitenkin heittänyt jo aiemmin pois, joten ompeluoperaatio oli tiedossa. Löysin Eurokankaan palalaatikosta kivan kukkakuosisen kankaan kympillä, mahtava löytö! Sitten vain ompelukone surraamaan ja vaahtomuovipatjan päälle syntyi kukikas huppu. Ja lopputuloksena on kesämökin terassille täydellisesti sopiva pieni kesäsohva!

päällinen

pikkusohvan päällinen

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s