Vanhat ruukut saivat uuden ilmeen kalkkimaalilla

kalkkimaalatut kukkaruukut

Vanhat ruukut kaipasivat uutta ilmettä ja väriä pintaan, sillä niiden sävyt eivät enää sopineet silmään ja sisustukseen. Kalkkimaalilla ne uudistuivat taas varsin siisteiksi.

Minulle oli jäänyt mustaa kalkkimaalia purkin pohjalle edelliskertaisesta, kun maalasin sillä amppelin viime kesänä, muistanet tuon postauksen? Lisäksi olin saanut pari näytepurkkia harmaata ja valkoista kalkkimaalia, joten tarvittavat sävyt ja tarvikkeet olivat siis kunnossa.

Nämä persikan ja vaaleankeltaisen sävyiset suojaruukut olivat olleet minulla jo pitkään käyttämättöminä, sillä niiden sävyt eivät oikein enää sopineet muihin väreihin kotonamme. Samoin jo vuosia sitten keltaiseksi ja vaaleansiniseksi maalaamani punasaviruukut olivat jo nähneet parhaat päivänsä.

kalkkimaali kukkaruukun maalaamiseen

Pesin ruukut ja annoin niiden kuivua ennen kuin ryhdyin työhön. Kalkkimaali on todella kiitollista työstettävää, sillä se levittyy hyvin niin mattapintaisen punasaviruukun kuin tuollaisen kiiltävän maalatun ruukun pintaan. Aluksi voi näyttää siltä, että siveltimen jäljet jäävät näkyviin, mutta ei hätää: pinta kyllä tasoittuu kuivuessaan ja kiilto muuttuu mattapinnaksi.

ruukun maalaaminen kalkkimaalilla

Kalkkimaali kuivuu todella nopeasti. Maalasin ruukut tuolla harmaalla ja mustalla vain yhteen kertaan, sillä niillä tuli yhdellä maalauskerralla oikein hyvät ja peittävät pinnat. Valkoinen tarvitsi toisen käsittelykerran, sillä vaaleansininen kuulsi sen alta yhden maalauskerran jälkeen. Ruukun pinta oli päällemaalattavissa jo muutaman tunnin kuivumisen jälkeen.

valkoiseksi ja mustaksi kalkkimaalatut ruukut

Maalasin valkoisen ruukun pariksi aluslautasen harmaalla, sillä se sopi hyvin harmaan kirjahyllymme väriin ja toi samalla hiukan eloa kokonaisuuteen. Pinkki paavalinkukka näyttää nyt varsin suloiselta uudessa ruukussaan!

paavalinkukka

Harmaat ruukut onnistuivat myös mainiosti. Ne taitavat päätyä mökille, sillä niiden värisävy sopii täydellisesti mökkikeittiömme tummanharmaaseen seinään.

harmaat kalkkimaalatut ruukut

Mutta suosikkini on kyllä tuo musta ruukku, sillä sen pinnasta tuli aivan täydellinen! Ihana matta pinta, jonka pariksi sopii hyvin isotätini vanha Arabian kahvikupin aluslautanen. Ja joulusta vielä kauniin vihreänä säilynyt skimmia sai sen ruukukseen.

kalkkimaalilla maalatut kukkaruukut

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Vanhat ruukut saivat uuden ilmeen kalkkimaalilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s