DIY: Kalkkimaalilla uusi pinta amppeliin

kalkkimaali amppeliin

Vanha rottinkiamppeli oli ollut kesät ulkona ja sen pinta oli ikävästi harmaantunut. Päätin kokeilla sen freesaamista uudella kalkkimaalilla.

Sokeva on tuonut juuri markkinoille päästöttömän ja luonnollisen kalkkimaalin, joka soveltuu erityisesti kalusteiden ja sisustusesineiden maalaamiseen. Päätin kokeilla sitä rottinkiamppeliin, joka oli vuosien saatossa menettänyt hohtonsa.

rottinkiamppeli

Domus Natura -kalkkimaali on todella paksua ja sillä on helppo työstää tasaisia pintoja. Kapeiden rottinkisten kaarien maalaaminen pienellä siveltimellä ei ollut ihan helppoa, sillä noita hankalasti tavoitettavia koloja ja kiemuroita oli ihan tarpeeksi. Hyvin kalkkimaali kuitenkin tarttui pintaan, eikä tällaisen pienen seinäamppelin maalaamiseen kulunut kuin vartti. Sen kummempia pohjustustöitäkään ei tarvittu, vain pölyjen pyyhintä kuivalta pinnalta.

Domus Natura Chalk paint

Domus Naturan kalkkimaalissa on kymmenen valmiiksi sävytettyä värisävyä. Minä tietenkin valitsin sen tylsimmän eli mustan. 🙂

Sävyt olivat todella kauniita, esimerkiksi ihana vihreä Spruce Green, jota myös pitkään harkitsin. Mutta kun meillä ei ole sisustuksessa mitään muuta vihreää, niin päädyin mustaan.

kalkkimaali kuivuu

Kalkkimaali kuivuu todella nopesti, sen huomaa tästä kuvastakin: ensimmäiseksi maalaamani päällirengas on jo miltei kuiva, kun alaosa on vasta maalattu. Kaikkiaan kuivuminen kestää tunnin, jonka jälkeen voi levittää toisen maalikerroksen. Minä tyydyin yhteen, se riitti hyvin.

Koska seinäamppeli joutuu kosketuksiin ruukun kanssa, olisi pinta vielä hyvä käsitellä vahalla. Sitä en kyllä toistaiseksi tehnyt, katsotaan miten maali pysyy käytännössä paikoillaan. Ja toisaalta halusin myös säilyttää tuon kauniin mattapinnan, joka kalkkimaalin myötä tuli.

Olipa nopea ja helppo muodonmuutos, jonka myötä rottinkiamppeli pääsi olohuoneemme seinälle, eikä enää joudu sään armoille ulkona!

kalkkimaalilla maalattu seinäamppeli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s