Huonekasvikirjojen TOP 3 – minun suosikkini

huonekasvikirjojen top 3

Huonekasvikirjoissa on koittanut uusi aika: niistä on tullut myös visuaaliseti kauniita katsella! Uuden lehden käänsivät Susanna Vento ja Riikka Kantinkoski kirjallaan Green Home Book, mutta perässä on tullut muitakin. Kokosin kirjasadosta kolme lempparinia, olkaa hyvä!

Sisustusstailisti ja -suunnittelija Susanna Vennon suunnittelema ja kirjoittama sekä valokuvaaja Riikka Kantinkosken kuvaama Green Home Book ilmeistyi vuonna 2016 (Cozy Publishing). Se mullisti mielestäni koko suomalaisen viherkasvikirjagenren aivan uudenlaisella visuaalisuudellaan ja näyttävyydellään. Huippulahjakkaat Susanna ja Riikka ovat kirjan teossa mukana olleen stylisti Pinja Forsmanin kanssa päässeet kuvaamaan huonekasveja aidoissa ympäristöissää eli kodeissa. Viherkasvitietouden lisäksi kirjan avulla pääsee siis kurkistamaan upeisiin koteihin ja saa samalla sisustusvinkkejäkin.

Minulle Green Home book on paitsi tietokirja myös katselukirja: viihdyn sen upeiden kuvien ja kauniin taiton parissa ihan muuten vain, en pelkästään tietoa hakien. Kirjan nimen mukaan tekstit on tehty myös englanniksi, joten lukijakunta ei onneksi rajoitu vain suomenkielisiin.

Alan ammattilaisista kirjan teossa ovat olleet mukana Henry Väre luonnontieteen museosta ja Mari Kaartokallio Kekkilältä.

Green Home Book

Green Home Book

Kukkala-blogin Sanna Rasku on puutarha-alan ammattilainen, joka taitaa myös kuvaamisen taidon. Hänen tekemänsä kirja Kaunista ja vihreää (WSOY) julkaistiin vuonna 2017. Sanna ravistelee totuttuja kaavoja ja rohkaisee käyttämään viherkasveja ulkona ja tuomaan puutarhan parvekkeelle. Kirja laajentaa siis huonekasviajattelua puutarhan puolelle. Visuaalisuus on Sannallakin halussa, ja kirja on paitsi kaunista katsottavaa, myös todellinen inspiraation lähde.

Jos Green Home Book on sävymaailmaltaan hillitty, on Kaunista ja vihreää astetta värikkäämpi. Kirjassa on paljon vinkkejä ja helposti löydettäviä hoito-ohjeita, ja erityiskiitos menee kyllä graafisesta suunnittelusta vastanneelle Suvi Segercrantzille. Tätä kirjaa lukiessa saa paljon ideoita, ja lisäksi myös hyvän mielen upeiden kuvien ja värikkyyden ansiosta. Mainio kirja siis kaiken kaikkeaan!

Kaunista ja vihreää

Vihreää ja kaunista

Brittiläisten Caro Langtonin ja Rose Rayn Vihreä valtaa kodin (Gummerus) on kolmikon viimeinen suositus, mutta ei mitenkään muita vähäisempi. Se kuuluu niin visuaalisuudessa kuin informattivisuudessa edellisten rinnalle. Selkeä taitto, upeat ja isot kuvat sekä hyödylliset vinkit ovat tämän kirjan herkkua. Langton on Vennon tapaan stylisti, ja visuaaliset yhtäläisyydet näkyvätkin kirjassa.

Yksityiskohtana bongasin kirjasta kotitekoisten multaseosten ohjeet, niitä pitää kokeilla!

Vihreä valtaa kodin

Vihreä valtaa kodin

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Huonekasvikirjojen TOP 3 – minun suosikkini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s