Ensimmäiset kylvöt vesiviljelyyn tehty

Olihan se pakko laittaa ensimmäiset kylvöt alulle. Aloitin varsin pienimuotoisesti, ja tavoitteena on toistaiseksi vain saada tuoreita yrttejä ruokapöytään.

Kasvivalolla varustettu vesiviljelyastia on ollut meillä käytössä jo useamman vuoden. Tänäkin talvena olen jo käyttänyt sitä kaupasta ostettujen yrttien jatkokasvattamisessa. Yrtit pysyvät hyvinä pidempään, kun ne saavat vettä ja kasvilampun valoa.

Nyt ne yrtit oli saatu käytettyä, joten oli aika palauttaa vesiviljelyastia sen oikeaan tarkoitukseensa eli taimien kasvattamiseen.

Tämän helpompaa ei taimien kasvattaminen voi olla. Click and Grow -viljelyastiassamme on kolme ruukkupaikkaa, ja jokaisen ruukun pohjassa on pieni reikä, jonka kautta kasvit saavat vettä. Taimiruukkuihin lisätään vain multa ja siemenet. Sitten laitetaan vain töpseli seinään, niin kasvivalokin syttyy.

Kylvin tällä kertaa basilikan siemeniä, ja ne itivät viikossa. Valo on meillä päällä noin 14-15 tuntia, sammutamme sen yöksi. Valoa voi kätevästi säädellä niin, että kun yrtit kasvavat, voi valoa nostaa ylemmäs.

Voin kasvattaa yrtit tässä ja käyttää niitä ruoanlaittoon, tai voin myöhemmin koulia yrtit toisiin ruukkuihin ja viedä ne keväällä kasvamaan ulos. Aika simppeliä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s