Huonekasvit viihtyvät mökin viileydessä

Mökillämme on vain muutamia huonekasveja, jotka on valittu sen mukaan, että ne pitävät viileästä ja kaupunkiasuntoamme kosteammasta ilmasta. Yksi kokeilukin on tosin tänä talvena käynnissä.

Mökillämme on talvisin päällä peruslämpö, joka pidetään näin kylmimpänä aikana hiukkasen päälle +10 asteessa. Mökillä ei ole montaa huonekasvia, sillä kesäisin ehdoton pääpaino on puutarhanhoidossa ja ulkokasveista huolehtimisessa. Silti olen halunnut tuoda mökille muutaman valikoidun huonekasvin.

Huonekuusi on ollut mökillä jo siitä asti kun mökki rakennettiin. Huonekuusihan viihtyy hyvin viileässä ja kosteassa ilmassa. Tämä vanhan ajan huonekasvi sopii siis mökille täydellisesti, ja hyvin se on viihtynytkin. Kovin isoksi se ei ole kasvanut, mutta upeaa uutta oksaa se silti taas tuottaa.

Muratti viettää kesänsä puutarhassa, mutta talveksi olen ainakin toistaiseksi nostanut sen sisälle mökkiin. Sekin viihtyy erinomaisesti, ja kasvattaa uusia lehtiä talven aikana. Sen kasvut ovat jo niin pitkät, että niitä pitää kietoa jo monelle koukerolle.

Toin viime keväänä mökille kultaköynnöksen, kun sille ei meinannut löytyä kotona paikkaa. Kultaköynnös jäi syksyllä mökille, vaikka mietin miten se mahtaa viileässä mökissä viihtyä.

Hyvin se on viihtynyt. Käymme mökillä kuitenkin usein, joskus jopa parikin kertaa viikossa, joten olen pystynyt kastelemaan kultaköynnöstä säännöllisesti. Ainakin toistaiseksi se saa siis jatkaa oloaan kirjahyllyn reunalla.

Syksyn kaupunkipihallamme viettäneen ja joulun aikaan sisällä ilahduttaneen skimmian toin mökille siinä toivossa, että saisin sen pysymään hengissä talven yli ja istutettua sitten keväällä puutarhaan. Hyvin näyttää silläkin sujuvan.

Samoin amaryllikset pääsivät kukinnan jälkeen mökille – nekin päätyvät kesäksi puutarhaan kasvattamaan voimaa ensi joulun kukintaan.

Ja muistat varmaan Mårbackat? Niitä olen talvettanut jo monena vuonna mökissä. Ihan pian on aika ottaa niistä latvapistokkaita ja trimmata pitkäksi kasvaneet pelargonit muutenkin kevätkuntoon. Siitä lisää tuonnempana!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s