Miksi tapan rahapuuni?

rahapuu

Nyt kyllä jo suututtaa! Jo toinen iso rahapuuni pudottelee lehtiä! Miksi näin käy, miksi tapan rahapuuni?

Sain viisi-kuusi vuotta sitten kummipojaltani ison rahapuun, jota hän ei enää halunnut pitää itsellään. Se viihtyi meillä hyvin monta vuotta, kunnes vuosi sitten alkoi äkkiä varistaa lehtiää. En pystynyt saamaan selville mikä puuta vaivasi: kastelinko sitä liikaa vai liian vähän? Saiko se liian vähän valoa?

Sen kasvupaikka oli ollut sama vuosikausia, ja kastelumääräkin samanlainen.

Rahapuu mädäntyi lopulta kokonaan, mutta onnistuin pelastamaan siitä muutaman oksan, ja niistä on nyt kasvamassa pienet rahapuut.

Halusin kuitenkin vielä ison rahapuun, ja hankin sellaisen viime talvena. Varon kastelemasta sitä liikaa, ja se pysyikin hyvin kuosissaan – aina tähän kesään asti.

rahapuu

Nyt tapahtuu aivan samoin kun edellisen rahapuun kanssa! Rahapuu tiputtaa lehtiään, jotka ovat vielä tippuessaan vihreitä ja pinkeitä, siis aivan terveen näköisiä lehtiä. Siinä jopa näkyy uusia lehden alkujakin. Kastelenko rahapuuta kuitenkin liian vähän?

Nyt ryhdyin nopeasti toimeen.

Otin rahapuun pois ruukustaan, jonka arvelin olevan sille liian iso. Multa ei ollut ollenkaan liian kostea, mutta ei täysin kuivakaan. Se vaikutti mielestäni oikein kelpo mullalta. Vaihdoin kuitenkin rahapuulle uuden mehikasvimullan ja laitoin sen pienempään saviruukkuun.

rahapuu

Olisivatko toimeni rahapuun pelastamiseksi nyt riittävät? Kastelin rahapuun mullanvaihdon yhteydessä reippaasti, ja nyt annan sen olla ilman kastelua ainakin reilun viikon. Näin ohjeissa neuvotaan.

Lisäksi siirsin rahapuun aiempaa valoisampaan kasvupaikkaan.

Jos jollakin on tarjolla hyviä vinkkejä, joita voisin vielä kokeilla, niin otan niitä auliisti vastaan! Haluan pitää rahapuuni hengissä!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Miksi tapan rahapuuni?

  1. Onpa kummallista. Minun rahapuuni tiputtaa lehtiään ainoastaan talvella ja silloinkin ilmeisesti siksi, että meillä on sille liian pimeää. Kastelen sitä vasta sitten kun sen lehdet alkavat muuttua vähän lötköiksi, eli multa on jo todella kuivaa. Oletko kokeillut päästää sitä välillä selvästi rutikuivaksi? Jos kastelet sittenkin liikaa? Saviruukun luulisi ainakin olevan hyvä rahapuulle juuri siitä syystä, että se hengittää ja kuivattaa mullan muoviruukkua nopeammin. Rahapuusi näyttää kuitenkin sen verran terveeltä, että tuskin mistään kasvitaudista tai tuholaisesta on kyse. Toivottavasti se nyt alkaa viihtyä luonasi.

    Tykkää

    • Kiitos Minna! Näiden sinun kommenttiesi perusteella kastelen sitä todellakin liikaa! Mullan ja ruukun vaihtaminen näyttävät tepsineen, sillä tiputtelu on nyt vähentynyt. Nyt annan rahapuuni olla rauhassa ja ilman kastelua. Mitään tuholaisia siinä ei tosiaan näy. Kiitos kannustuksesta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s