Päiväretkellä Lepaan viini- ja puutarhatilalla

Lepaan viinitila

Kävimme päiväretkellä Lepaan upealla viini- ja puutarhatilalla. Komeissa kartanomaisemissa on mukava viettää kesäpäivää.

Kävimme viime viikolla kesäreissulla Hämeessä, ja vietimme yhden päivän Lepaan viini- ja puutarhatilalla. Laajalla alueella riittää katseltavaa ja ihasteltavaa.

Alueen kartan saa Viini- ja puutarhamyymälästä, ja sen avulla on helppo suunnistaa katsomaan viinitarhoja, upeaa tuulimyllyä ja komeita kartanomaisemia.

Viini- ja puutarhamyymälässä myydään paikalla kasvatettuja taimia ja tietenkin viiniä. Ja kahvikupposenkin voi nauttia ihaillen vaikka viereisen golfkentän näkymiä.

Lepaan kartano

Lepaan kartano

Lepaa oli aikoinaan Suomen ensimmäinen viinitila, ja siellä koulutetaan edelleen hedelmäviinin tekijöitä. Upeat hedelmäpuut tuottavatkin satoa tilan viineihin.

Puutarha-alan oppilaitos toimii myös alueella. Silmään osuikin upeita kukkia ja erikoisia vihanneksi, kuten mustia tomaatteja!

lepaa7

lepaa4

lepaa5

lepaa3

Kauniisti toteutettu kivikkopuutarha löytyy Lepaanvirran läheltä.

kivikkopuutarha

lepaa2

Kartanopuutarhat ovat minusta kerrassaan upeita. Valtavat jalopuut, upeat rakennukset ja jotenkin hiljainen aristokraattisuus vetoavat ainakin minuun. 🙂

Niin ja ne kartanoihin liityvät tarinat ovat myös kiehtovia. Kannattaa pyytää viinitilan henkilökuntaa kertomaan Lepaan Annan traaginen tarina…

lepaa10

lepaa9

lepaa6

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s