Virkatut ruukkusuojat viherkasveille

virkatut ruukkusuojat

Paksusta punoskuteesta virkkaat hetkessä napakat ruukkusuojat viherkasveille tai vaikka pieniksi säilytyskoreiksi.

Makramee-seinävaatteen solmimisesta jäi reilusti yli kierrätyskuituista punoskudetta. Kerä pyöri pöydällä muutaman viikon odottaen inspiraatiota. Lopulta keksin virkata siitä viherkasveille ruukkusuojat. Napakoita pussukoita voi käyttää myös esimerkiksi kylpyhuoneessa hiusharjojen ja ponnareiden säilytyksessä, tai vaikka yöpöydällä käsirasvan ja muiden tarvetavaroiden säilytyksessä.

Ohje on yksinkertainen, sinun tarvitsee vain osata virkata ketjusilmukka, piilosilmukka ja kiinteä silmukka. Käytin virkkaamisessa virkkuukoukkua nro 6. Isolla koukulla ja paksusta langasta tehtynä suojuksista tulee napakat ja ne pysyvät hyvin pystyssä. Korkeutta ja leveyttä voit säädellä ruukun koon ja käyttötarpeen mukaan. Ruukun voi esimerkisi jättää hieman näkyviin suojuksen yläpuolelta, tai sitten sen voi peittää kokonaan piiloon korkeammalla suojuksella.

ruukkusuojat

Tee näin:

1 Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja sulje ne ympyräksi piilosilmukalla. Virkkaa yksi ketjusilmukka, ja virkkaa jatkossa aina ketjusilmukka uuden kerroksen aloituksessa. Virkkaa ympyrään kymmenen kiinteää silmukkaa, sulje kerros piilosilmukalla.

2 Virkkaa toisella kerroksella aina kaksi kiinteää silmukkaa edellisen kierroksen  silmukoita kohden. Jatka kerroksia näin tarpeen mukaan. Pieniin ruukkuihin riitti kolme kerrosta, isompaan tein pohjaksi neljä kerrosta.

3 Käännä työ ja virkkaa kiinteitä silmukoita takareunasta. Jos virkkaat silmukoita ilman kavennuksia, saan ruukkusuojalle kuvassa näkyvän tasaisen reunan. Voit myös hypätä esimerkiksi joka 8. silmukan jälkeen yhden silmukan yli, jolloin pohjasta tulee pyöreämpi, kuten aloituskuvan pikkuruukussa on.

4 Jatka virkkaamista näillä silmukoilla niin kauan kunnes toivottu korkeus riittää. Päätä lanka.

Nämä ruukkusuojat valmistuivat yhdessä illassa, joten virkkuukoukku vain heilumaan, valmista tulee nopeasti!

virkatut ruukkusuojat

virkatut ruukkusuojat

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s