Tee itse puolukkakranssi

 

tee itse puolukkakranssiNyt on juuri oikea aika käydä puolukkametsässä keräämässä kipot täyteen herkullisia marjoja! Siinä samassa voi mukaan ottaa sylillisen puolukanvarpuja ja tehdä niistä kranssin kotioven pieleen.

puolukanvarvut

Kävin viime viikonloppuna metsässä keräämässä puolukoita, joita olikin mättäillä mielin määrin. Keräsin koriin myös puolukanvarpuja ja ajattelin tehdä niistä kranssin. Kranssin pohjaksi otin myrskyn kaatamasta pihlajasta pari ohuehkoa oksaa. Muistahathan, että varpuja ja oksia saa kerätä metsästä vain maanomistajan luvalla!

En ollut aiemmin tehnyt kranssia puolukanvarvuista, mutta se oli todella helppoa ja nopeaa! Kotona aikaa kului vain puolisen tuntia, ja tällainen kranssi siitä tuli. 🙂

puolukkakranssi

Kranssin pohjan voi tehdä ohuista, taipuisista oksista, rautalangasta, sanomalehdistä tai vaikka lankahenkarista. Minä taivutin pohjan muutamasta pihlajan oksasta ja sidoin sen halkaisijaltaan noin 20 cm levyiseksi renkaaksi. kranssipohja oksista

Tarvikkeet puolukkakranssiin

  • iso nippu puolukanvarpuja (muistathan pyytää luvan maanomistajalta!)
  • pari ohutta oksaa pohjarenkaaksi (tai rautalankaa, lankahenkari, sanomalehtiä)
  • ohutta vihreää rautalankaa (askartelukapoista)
  • sivuleikkurit

Tee näin:

  1. Sido haluamasi kokoinen kranssin pohja ohuista oksista. Kiinnitä oksat useasta kohdasta muutamalla kierroksella rautalankaa.
  2. Ota kolme puolukanvarpua nipuksi ja sido ne muutamalla kierroksella rautalankaa sivuttain kiinni kranssipohjaan (ks. aloituskuva ja kuva alla).
  3. Jatka näin sitoen aina uusi kolmen varvun ryhmä noin 5 senttiä edellisestä oikealle. Jatka näin, kunnes joko kranssipohja on peitossa. Jos varvuissa on puolukoita, ryhmittele niitä esimerkiksi tasaisesti kranssin kaikille puolille.
  4. Tee ripustuslenkki (ks. kuva alla): leikkaa noin 20 cm rautalankaa, taita se kahtia ja kierrä hieman kierteille. Pujota ripustuslenkki haluamaasi kohtaan kranssipohjan oksan ympäri ja sido solmuksi. Piilota solmu oksien sekaan ja taita sen päät oksan ympärille.
  5. Ripusta valmis kranssi oveen. Parhaiten kranssi säilyy vihreänä ulkona, mutta kaunis se vaikka syksyisen illallispöydän kattauksessakin

puolukkakranssin sitominen

kranssin ripustuslenkki

puolukkakranssi

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Tee itse puolukkakranssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s