Ihastuttava Australian pelargoni

Pelargoninkukka

Tämä kaunokainen kiinnitti huomioni Oma piha -messuilla.

Ja pakkohan se oli tuoda kotiin.

En ollut aiemmin törmännyt Australian pelargoniin (Pelargonium australie). Tämä kaunis, pienilehtinen ja hurmaavasti alaspäin rönsyävä pelargoni sopii niin viherkasviksi kuin kesäiseksi ampelikukaksi ulos. Löysin sen sattumalta, katselin ja kääntelin, ja lähdin jo sen luota poiskin. Pakko oli kuitenkin palata ja kysellä tästä kaunokaisesta lisää.

Sain kuulla, että Australian pelargoni viihtyy auringossa ja paahteessakin. Sen multa saa kuivahtaa reilusti kastelujen välillä. Jos sitä kastelee turhan usein, se tekee vähemmän kukkia.

Pelargoninlehdet

Australian pelargonin lehdet ovat paljon pienemmän ja sirommat kuin meidän tutuissa pelargoneissa. Samanlainen nahkea pinta on näissäkin lehdissä.

Pelargoni

Herkänkauniit kukat kasvavat kauniina kukkaryppäinä. Keskellä kukkaa suoraan ylöspäin kasvavat ja reunoilla rehevästi alaspäin ryöpsähtävät kukinnot muodostavat kuin lumisataeen pelargonin varsille.

Pelargninkukkaiso

Nyt tämä Australian pelargoni on viihtynyt muutaman kuukauden sisällä, mutta odottaa varmasti pääsyä ulos. Kunhan lämpötila vain vähän nousee, siirrän sen terassillemme amppeliin. Valoa ja suoraa auringonpaistetta se tulee saamaan keskipäivästä iltapäivään.

Saa nähdä miten tämä kaunokainen viihtyy pohjoisen pallonpuoliskon kesässä, kaukana omalta kasvualueeltaan!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s