Anopinkieli kukkii

Anopinkieli.jpg

Anopinkielestä on sanottu, että sen helppohoitoisempaa viherkasvia ei ole. Jos haluaa helppohoitoisemman, on syytä hankkia tekokukka.

Anopinkieli viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Se ei ole nuuka kastelun suhteen eikä pahemmin kaipaa lannoitusta. Se on kiitollinen viherkasvi myös siinä mielessä, että se pitää jakamisesta. Isosta anopinkielestä saa jaettua pistokkaita uusiin ruukkuihin tai vaikka ystäville.

Minulla on ollut anopinkieliä jo useita vuosia. Tänä keväänä kävi kuitenkin niin, että huomasin anopinkielessäni ensimmäistä kertaa kukan.

En edes tiennyt, että anopinkieli voi kukkia! Mutta niin vain löysin varsin erikoisen kukan yhden kastelukerran yhteydessä. Pitkän kukkavarren päässä oli epämääräinen ”tupsu”.

Anopinkielikukka

Kukassa on vahva, makea tuoksu. Löysin kukinnon jo siinä vaiheessa, kun se oli vielä nupullaan. Tuoksu ollut vielä ehtinyt kiinnittää huomiotani. Mutta lähietäisyydeltä sen kyllä aisti varsin hyvin.

Anopinkieli kukkii harvoin. Kukinnan saa kuulemma onnistumaan, jos vähän lyö kasvia laimin eli ei kastele sitä niin usein. Minä olin laiskuuttani tehnyt niin talven aikana.

Kukkimaan ryhtynyt anopinkieli ja siitä muutama vuosi sitten erotettu pistokas ovat makuuhuoneessamme, muut viherkasvimme taas pääosin olohuoneessa. Jos kasteluvesi on muita viherkasveja kastellessa päässyt loppumaan, olen jättänyt nämä anopinkielet kastelematta – kastelen sitten seuraavalla kerralla. Nyt se ajatus kantoi hedelmää. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s