Mitä tapahtui akileijoille?

Mökkipuutarhan akileijat ovat miltei kadonneet. Suosikkikukkiani löytyy puutarhasta enää vain muutama. Mitä niille on tapahtunut?

Ihanat akileijat kukkivat viime kesänä puutarhassamme runsaslukuisina. Aivan uusi syväsininen akileijakeskittymä oli löytänyt tiensä juhannusruusujen ja alppiruusun katveeseen. Se on luultavasti noussut esiin maan siemenpankista, mökkirakentamisen aikana rinteeseen tuotiin paljon maa-aineista.

Nyt nuo kaunokaiset ovat vähentyneet vain muutamaan kukkaan. Minne ne ovat hävinneet?

Kyselin muutamalta tutulta puutarhaharrastajalta, onko heillä ollut samankaltaisia kokemuksia. Toinen sanoi, että hänen akileijansa kukkivat runsaina, toinen taas oli huomannut saman vähenemisen kuin minäkin. Onko syynä alkukesän kuivuus?

Erityisesti harmittelen upean aniliininpunaisen akileijan katoamista. Olen kyllä kylvänyt sen siemeniä sinne tänne, mutta vielä ei sen kukkia ole putkahtanut esiin.

2 Replies to “Mitä tapahtui akileijoille?”

  1. Akileijat voivat tulla ensi vuonna tai seuraavana… Meillä on pihassa paljon vapaasti siementäviä yksi-, kaksi- ja monivuotisia ja olen huomannut, että niiden esiintyvyydessä ona suurta vaihtelua. Meillä tämä vuosi on akileija, illakko vuosi ja paljon myös ailakkia. Sen sijaan esim. sormustinkukkia on vähän.

    Tykkää

    1. Näinhän se on, meilläkin akileijoja tupsahtelee esiin välillä varsin yllättävistä paikoista. Tänä vuonna akileijoja on vain ollut paljon vähemmän kuin 15 vuoteen, ja sitä ihmettelin. Hyvää kesää sinulle!

      Tykkää

Jätä kommentti