Gluteeniton sitruunakakku

Gluteeniton sitruunakakku maistuu raikkaalta ja on ihanan kostea. Mantelijauho, oliiviöljy ja turkkilainen jogurtti tuovat kakkuun pehmeän rakenteen.

Sitruunakakusta on tullut meidän perheemme suosikkikakku. Sitruunan raikkaus tuntuu erityisesti sopivan pääsiäiseen ja kevääseen.

Tätä kakkua on helppo varioida. Se maistuu sellaisenaan vain tomusokerilla koristeltuna, mutta kakkuun voi hyvin tehdä kuorrutuksen tuorejuustosta ja tomusokerista.

Jos et halua tehdä kakkua gluteenittomana, vaihda gluteenittomien jauhojen tilalle vehnäjauho.

Gluteeniton sitruunakakku

2 dl sokeria

2 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

1 ½ dl oliiviöljyä (myös rypsiöljy sopii)

1 ½ dl turkkilaista jogurttia

½ sitruunan mehu

2 tl raastettua sitruunankuorta

1 kananmuna

Vuokaan: öljyä, mantelijauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa sokeri, jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti öljy, jogurtti, sitruunanmehu, sitruunan kuoriraaste ja kananmuna.

Yhdistä ainekset ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja pingota se pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat öljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Kypsä kakku on päältä kullanruskea.

Anna jäähtyä ja koristele juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja sitruunansuikaleilla. Voit halutessasi myös kuorruttaa kakun tuorejuustosta, tomusokerista ja tilkasta sitruunamehua tehdyllä kuorrutteella.

Jätä kommentti