Kohta ollaan vaikeuksissa

Taimikasvatus on edistynyt ja kylvöt ovat pian loppusuoralla. Hyvä niin, sillä kohta ollaan vaikeuksissa.

Tomaatteja, munakoisoja, kesäkukkia, vesimeloneja ja vielä lisää tomaatteja. Taimipurkit täyttävät jo pian kaikki kodin valoisat ikkunanedustat, ja vielä pitäisi mahtua muutama purkki lisää.

Viime viikonloppuna koulin ’Evakko’-tomaatin ja ’Supersweet 100’-kirsikkatomaatin taimet omiin purkkeihinsa. Yritin pitää taimien määrän maltillisena, mutta niin vain molempia lajeja on nyt kymmenkunta tainta.

Samalla kylvin uusia siemeniä. Vesimelonin, lehtikaalin ja samettiruusun siemenet pääsivät esikasvatukseen. Kun äsken vilkaisin, oli ensimmäinen samettiruusun taimi jo kurkistamassa mullasta. Näin nopeasti, kahdessa päivässä! Into on taimilla kova, yhtä kova kuin kasvattajallakin.

Munakoisoihin on ilmestynyt vihdoin ensimmäiset oikeat lehdet, ja latva-artisokan ainoa taimi kasvaa komeasti kokoa. Maaliskuun alussa kylvetyt ’Bronzy’-kirsikkatomaatit ovat jo 30-senttisiä.

Vielä pitäisi mahtua muutama purkki jonnekin. Viikon-kahden päästä ovat kylvövuorossa vielä viimeiset kesäkukat ja kurpitsat. Sitten ensimmäisiä taimia pääsee toivottavasti jo kohta viemään kasvihuoneeseen.

2 Replies to “Kohta ollaan vaikeuksissa”

Jätä kommentti