Gluteenittomat Runebergin tortut

Jos olet Runebergin torttujen ystävä, on huomenna herkkupäiväsi. Kansallisrunoilijamme nimeä kantavalla tortulla on useita makuvivahteita. Meidän gluteenittomassa Runebergin tortussa maistuu karvasmanteli.

Runebergin torttu käy meidän perheessämme kovaa kisaa laskiaispullan kanssa. Valitettavasti se jää altavastaajaksi, kun vain minä tunnustaudun perheessämme Suureksi Runebergin tortun faniksi. Muut kallistuvat laskiaispullan puoleen, mutta kyllä nämä tortutkin heillekin kummasti maistuvat. 🙂

Meillä Runebergin tortut leivotaan gluteenittomina ja niihin käytetään viimeiset joulupiparit. Jos pipareita ei ole, voit korvata ne gluteenittomilla keksimuruilla.

Karvasmantelin makua voit säätää helposti lisäämällä nestemäistä karvasmantelia pari tippaa ohjetta vähemmän tai enemmän.

Gluteenittomat Runebergin tortut

100 g margariinia
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl gluteenittomia jauhoja
¾ dl mantelijauhetta
½ dl gluteenittomia piparimuruja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
¾ dl kevytkermaa
5 tippaa kasvasmantelia

Koristeluun:
2 dl tomusokeria
pari tippaa vettä
vadelmahilloa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Nostele taikina muffinivuokiin tai voideltuihin ja gluteenittomilla korppujauhoilla leivitettyihin torttuvuokiin, noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes tortut ovat kypsät.

Anna torttujen jäähtyä ja ota ne varovasti pois muoteista. Halutessasi voit kostuttaa tortut sokerista ja vedestä keittämälläsi seoksella.

Koristele tortut tomusokerista ja vedestä tehdyllä kuorrutteella ja vadelmahillolla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s