Latva-artisokalla aloitetaan!

Taimikasvatus lähti käyntiin sieltä vaikeimmasta päästä, sillä latva-artisokan siemenet on nyt kylvetty sammalnappeihin. Latva-artisokka on minulla kokeilussa nyt ensimmäistä kertaa.

Puutarhamyymälöiden siemenhyllyihin on jo ilmestynyt ihana valikoima toinen toistaan ihanampia kasveja ja kukkia. Minua oli jo useamman vuoden kiehtonut ajatus latva-artisokan kasvattamisesta, mutta pelottelut sen kasvattamisen haastavuudesta ovat saaneet minut perumaan aikeeni. Nyt tartuin härkää sarvista ja kylvin latva-artisokan siemenet sammalnappeihin.

Lajike on ’Vert de Provence’, ja sen esikasvatus aloitetaan tammi-helmikuussa. Latva-artisokka tarvitsee runsasravinteisen, läpäisevän ja syvän maan ja lämpimän kasvupaikan. Siinä onkin haasteita, sillä mökkipuutarhamme maa on varsin savista. Ratkaisuna voi olla istuttaa taimet isoihin saaveihin, mietin sitä vaihtoehtoa vielä kevään aikana.

Latva-artisokka on hankkimistani siemenistä se ensimmäiseksi kylvettävä, muiden kanssa pitää vielä yrittää malttaa. Hankin samalla kuitenkin jo valmiiksi kesäkurpitsan ’Diamant’, pinaatin ’Nores’ ja lehtikaalin ’Westlandse Winter’ siemenet. Lisäksi nappasin mukaan koristeporkkanan ja pikkuköynnöskrassin siemenet. Nämä saavat siis vielä odottaa hetken, kylvöaika niille on maalis-huhtikuussa.

Sen sijaan sammalnappeihin pääsivät jo napostelupaprikan ja ’Evakko’-tomaatin siemenet, jotka olin ottanut talteen viime kesän sadonkorjuun yhteydessä.

Tästä se ihana kasvun odottelu taas lähtee, on tämä upeaa aikaa!

Sen sijaan

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s