Kotkan Jokipuisto on kaunis kuin maalaus

Kotkan Jokipuisto

Kun kaupunginpuutarhuri saa idean kopioida Monet’n kuuluisa maalaus keskelle Kotkan kaupunkia, ei voi kuin ihailla kaupungin rohkeutta toteuttaa hanke. Upea Jokipuisto on todellakin kaunis kuin maalaus!

Kävimme kesäloman viimeisinä päivinä pienellä päiväreissulla Kotkan suunnalla. Ajatuksenani oli yhdistää käyntiin myös vierailu jossakin Kotkan upeista puistoista. Sapokassa olin jo käynyt, joten se jäi pois laskuista.

Kotkan puistoja googlettaessani silmäni osuivat Jokipuistoon. Sinne! Kaupungin sivujen kuvat antoivat osviittaa jostakin kauniista, mutta ne eivät todellakaan vastanneet sitä kuvaa, mikä puistossa eteemme avautui.

Kotkan Jokipuisto

Tästä puistosta löytyy lummelampi, kaarisilta, upeat graniittimuurit ja vesiputous. Ja tietenkin huikeat kukkaistutukset ja upet puut. Kasveja pääsee ihastelemaan risteävien polkujen varrelta, ja istumapenkkejäkin löytyy niille, jotka haluavat vain nauttia rauhassa maalauksellisista näkymistä.

Elokuun puolivälissä kukassa olivat punahatut, sinipallo-ohdakkeet, rantakukat ja liljat. Niissä riitti satamäärin perhosia!

Kotkan Jokipuisto

Kotkan Jokipuisto

Kotkan Jokipuisto

kotkanjokipuisto6

sinipallo

kotkanjokipuisto9

Kotkan Jokipuisto

Jos siis tiesi vie Kotkaan, niin kurvaa ihmeessä tähän puistoon. Nämäkään kuvat eivät tee sille ansaittua oikeutta.

Jokipuisto löytyy Karhulasta, Kymijoen haarasta. Urheilukentän ja E18-tien väliin jäävä pieni puisto valmistui vuonna 2015. Sen idean isänä oli kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. Puisto on saanut useita palkintoja.

Kotkan Jokipuisto

2 kommenttia artikkeliin ”Kotkan Jokipuisto on kaunis kuin maalaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s