Kohtalainen sato mökkipuutarhasta

omenapuu

Mökkipuutarha tuottaa tänä vuonna kohtalaisen hedelmä- ja kasvissadon. Pettymyksenä ovat olleet kesäkurpitsat, ilonaiheena salaatit ja punajuuret.

Vaikka ollaan vasta elokuun lopussa, voidaan mökkipuutarhan sadosta puhua jo plus-merkkisenä. Omenoita on ollut tänä vuonna ihanan runsaasti, vaikka ’Punakaneli’-puumme eivät mitkään isot olekaan. Hyvin pärjäämme tämän sadon kanssa. 🙂

omena

Luumupuu ’Sinikka’ tuottaa tänä vuonna nyt toista kertaa luumuja. Viime vuoden sato ol hurja, tänä vuonna luumuja on tulossa juuri sopiva määrä ohikulkiessa suoraan puusta nautittavaksi. Stressiä ei siis luumuista tänä vuonna tule, mutta iloa kylläkin!

luumupuu Sinikka

Kesäkurpitsasato näyttää sen sijan jäävän harmittavan peneksi. Kahdesta istuttamastani taimesta on tähän menessä tullut vain kolme kookasta kesäkurpitsaa. Tässä kuussa pienet alut ovat näivettyneet eivätkä ole ehtineet kasvaa. Toivottavasti tämä alku kasvaa vielä ainakin hitusen. Epäilen syyksi lannoituksen vähyyttä, sillä aurinkoa ja vettä nämä taimet ovat kyllä saaneet.

kesäkurpitsa

Kasvimaalta olemme tänä kesänä saaneet hyvin salaatteja ja rucolaa. Myös yrtit ovat kukoistaneet hyvin.

Iloa tuottavat nämä kauniisti kasvaneet porkkanat, joita olemme jo maasta nostaneet käyttöön. Punajuuretkin ovat kasvaneet ilahduttavan hyvin, mutta ne saavat vielä jatkaa kasvuaan reilusti syyskuulle.

porkkanatjapunajuuri

Mökkipuutarha tuottaa myls marjoja.  Pensasmustikat ’Jorma’ ja ’Northern Light’ tuottivat ensimmäisen maistelusaton. Yläpihan kalliolla kasvavat puolukat näyttävät jo ihanan punaisilta. Niistäkin saamme kivan sadon, ja aika helposti omalta pihalta kerättynä! ❤

puolukka

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s