Virkattu valeampiaispesä – onko siitä apua?

virkattu ampiaispesä

Virkattu valeampiaispesä tuntuu olevan tämän kevään hitti. Sen pitäisi hämätä pesää rakentavia ampiaisia niin, että eivät tekisi sen lähelle pesää. Näihköhän se toimii? Pitihän sitä kokeilla itse.

Virkattu ampiaispesä aiheutti hieman hilpeyttä muissa perheenjäsenissä. Näytin heille kaikeassa hiljaisuudessa virkkaamiani harmaita palloja. Yksi ihmetteli, että ”Onks toi joku stressipallo?”. Toinen arvasi jo oikein.

virkattu ampiaispesä

Virkkasin pesät ilman sen kummempaa ohjetta paksusta villalangasta, mutta tässä jonkinlainen ylös kirjoittamani ohje. Parempiakin löytyy varmasti verkosta!

Aloitin neljällä ketjusilmukalla, jotka suljin renkaaksi piilosilmukalla. Virkkasin ympyrään 8 kiinteää silmukkaa, ja suljin taas piilosilmukalla. Jatkoin näin virkkamalla kiinteitä silmukoita ja lisäsin seuraavalla kerroksella muutaman silmukan. Seuraava kerros meni ilman lisäyksiä, seuraavilla kahdella kerroksella lisäsin silmukan aina neljän kiinteän silmukan välein. Sitten taas kaksi kerrosta ilman lisäyksiä.

Sitten lähdettiin jo kaventamaan: 3 ks, kiinteä silmukka yhden yli, taas kolme ks ja kiinteä silmukka yhden yli. Seuraava kerros samoilla kavennuksilla, mutta neljän silmukan välein.

Tässä vaiheessa pesässä oli vielä sopiva täyttöaukko, jonka kautta täytin pesän sanomalehtipaperilla. Sitten jatkoin kiinteiden silmukoiden virkkaamista ja kaventamista parin kerroksen verran, kunnes pesän saattoi sulkea.

Helppo virkattava, eikä ulkonäöllä ole tässä tapauksessa niin kauheasti väliä. 🙂

Sitten vain pesät nastoilla kiinni mökin ja aitan ulkopuolelle sellaisiin paikkoihin, joissa pesiä on yritetty tehdä. Keltainen nasta näyttää vielä sopivasti ampiaiselta. 🙂

Saa nähdä miten tepsivät!

virkattu ampiaispesä

virkattu ampiaispesä

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s