Anopinkieli kukkii jälleen

anopinkieli kukkii

Viime huhtikuussa yksi anopinkielistäni kukki ensimmäistä kertaa. Nyt samassa anopinkielessä on jälleen kukka!

Vuosi sitten en edes tiennyt, että anopinkieli voi kukkia. Anopinkielen kukkimisesta on ristiriistaista tietoa: joidenkin tietojen mukaan se kukkii harvoin, joidenkin mukaan helposti ja usein. Ja ilmeisesti kukkiva anopinkieli kuolee viimeistään vuoden sisällä kukkimisesta. No tämä anopinkieli kukkii nyt toista kertaa, eikä ole vielä kuollut.

Komea kukkavana alkoi pilkottaa anopinkielen keskeltä muutama viikko sitten. Vielä ovat kukat hieman nupuillaan, eikä kukinnan aikana olevaa voimakasta tuoksua erity. Mutta tahmeaa kirkasta nestettä se erittää jo.

Kukka ilmestyy anopinkieleen kuulemma hyvän hoidon ansiosta. Anopinkieli ei pidä liiasta kastelusta, mutta ei viihdy liian kuivanakaan. Olen välillä tietoisest ”unohtanut” sen kastelun, sillä anopinkieli ei tunnetusti ole kovin kranttu. Ja näyttää nauttivan näistä unohteluista ainakin kukkimisen perusteella!

kukkiva anopinkieli

anopinkielen kukka

6 kommenttia artikkeliin ”Anopinkieli kukkii jälleen

  1. Minulla oli ennen vuosia anopinkieliä ja sitten eräänä päivänä ihmettelin hyvää tuoksua. Tarkastelin kasvejani ja huomasin kukkavanan anopinkielessä. En myöskään tiennyt niiden kukkivan enkä ole koskaan kuullut keneltäkään, että ne olisivat heillä kukkineet. Tuo kerta jäi kyllä valitettavasti ainoaksi, joten kovinkaan tavallista se ei liene.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s