Suloiset minikasvit pistokkaista

minikasvit juomalaisessa

Nyt tuntuu olevan vallalla oikea minikasvibuumi. Innostuin niistä itsekin, kun mullanvaihdon yhteydessä oli aika jakaa huonekasveja.

Minun minikasvini ovat siis pistokkaita niistä huonekasveista, joita minulla on kotonani. Puutarhamyymälät mainostavat nyt varta vasten minikasveja, mutta saman asian ajavat siis pistokkaatkin.

Muorinkukka ja rahapuu sopivat hyvin minikasviryhmiin. Laitoin Ultima Thule -lasien pohjalle hieman ruukkusoraa ja istutin rahapuun ja muorinkukan pistokkaat multaan. Kirkas lasi tuo kivan kontrastin tummalle mullalle ja kasvien syvänvihreille lehdille.

Muorinkukka asettui myös kuin luonnostaan vanhaan Arabian kermanekkaan. 🙂

minikasvi muorinkukka kermakossa

minikasvit muorinkukka ja rahapuu juomalaisessa

Viirukirjotähden olin jo aiemmin istuttanut isoon lasipurkkiin, jonne olin tehnyt sille minimaiseman erilaisten koristehiekkojen ja kivien avulla. Nyt tuntuu, että nimenomaan tämä viirukirjotähti pukkaa esiin minikasvien tähtenä. Hauskan näköinen se onkin, ja sopii hyvin tähän hiekkamaisemaan. Sen kastelemisessa vain on haasteensa, sillä kasteluvesi pitää ujuttaa varovasti juurelle niin, ettei se turhaan jää ruusukkeeseen ja mädännä kasvia. Mutta onneksi viirukirjotähti pärjää harvemmallakin kastelulla. 🙂

minikasvi viirukirjotähti

viirukirjotähti lasipurkissa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s