Gluteeniton kesäinen marjakakku

Gluteeniton ja raikas marjakakku sopii kesäjuhlien tarjottavaksi. Kakun voi tehdä edellisenä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Raikkaassa marjakakussa on reilusti valkosuklaalla ja marjoilla maustettua täytettä ja koristeena tuoreita marjoja. Täytteen hyydyttämiseen ei käytetä liivatetta.

Kakun voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä, ja se saa mielellään tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristelun voi tehdä juuri ennen tarjoilua.

Gluteeniton marjakakku

Pohja:

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

2 rkl vaniljasokeria

3 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

Vuokaan: margariinia, gluteenittomia korppujauhoja

Täyte:

200 g valkosuklaata

3 dl marjoja (esim. mustaherukoita tai mansikoita)

3 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl tomusokeria

4 tl agaragar-hyytelöimisjauhetta

tilkka vettä

Kostutus: 1/2 dl sitruunamehua, 1 dl vettä, 1 dl tomusokeria

Koristelu: 2 dl vispikermaa, marjoja, pikkumarenkeja

Voitele kakkuvuoka (halk. n. 20 cm, mielellään irtopohjavuoka) ja leivitä gluteenittomilla korppujauhoilla. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten lautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa kakku kahteen osaan. Pese vuoka.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Soseuta marjat. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää marjat, vaniljasokeri ja valkosuklaa ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kermavaahto varovasti käännellen.

Lisää agaragar-jauhe tilkkaan kylmää vettä ja kiehauta kattilassa vähintään 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää heti täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään.

Vuoraa halutessasi kakkuvuoka kelmulla. Laita kakkupohja vuokaan ja kostuta. Lisää täyte ja laita päällimmäinen osa täytteen päälle, kostuta myös se. Laita kelmu vuoan päälle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Poista kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Koriste marjoilla ja marengeilla.

Jätä kommentti