Mårbackojen kesäkaveri

Mårbackat ovat jälleen viettäneet kesän mökkiterassilla. Tänä kesänä se saivat uuden kaverin, tuoksupelargonin.

Kesä on kulunut kasvihuoneen kanssa puuhaillessa, enkä ole ehtinyt juurikaan kiinnittää huomiota mökkiterassin kukkiin. Niinpä Mårbackat ovat saaneet kukkia aiempien vuosien tapaan terassilla, vaikka suunnitelmissani olikin korvata ne tänä kesänä joillakin ihan muilla kukilla.

Kesä on ollut Mårbackoille suotuisa. Ne ovat kukkineet koko kesän, ja uusia nuppujakin tulee koko ajan. Annan Mårbackojen olla terassilla niin kauan, että ilmat viilenevät. Yleensä vasta syyskuun lopulla nostan ne sisälle talvehtimaan. Sisällä ne jatkavat kukintaansa ihan loppuvuoteen saakka, sillä leikkaan Mårbackat vasta keväällä.

Tänä kesänä Mårbackat saivat rinnalleen uuden kaverin, tuoksupelargonin. Nappasin sen mukaan puutarhamyymälän alennusmyynnistä. Tuoksupelargonin lehdissä on vahvasti sitruksinen tuoksu, joka tulee esiin lehtiä koskettaessa. Sen sanotaan karkottavan hyttysiä. Siksi tuoksupelargoni sai paikan terassilla, eikä hyttysistä ole sen läheisyydessä ollutkaan haittaa.

Tuoksupelargoni ei koreille kukilla, pieniä kukkia se on tehnyt vain ihan latvaosaan, ja näin loppukesästä kukkiminen on vähentynyt. Tuoksupelargoni viihtyy myös huonekasvina, joten sekin pääsee siis sisälle mökkiin talvehtimaan.

Jätä kommentti