Ruukkupuutarha tuo väriä mökkipuutarhaan

Ruukkupuutarhassa kukkivat rohtosalvia, leukoijat ja koristeporkkanat tuovat mukavasti väriä mökkipuutarhaan. Ja niistä kiittävät myös pörriäiset.

Istutan mielelläni kukkia ruukkuihin, sillä niistä on kiva koota kokonaisuuksia, tai vaikka siirtää ihan uuteen kasvupaikkaan. Mökkipuutarhassa kukkivat ruukuissa tällä hetkellä alapihalla rohtosalvia, leukoijat ja koristeporkkana. Terassin aurinkoisella puolella jatkavat mårbackat ja varjoisammalla puolella hortensia sekä daalioiden ja lumihiutaleen yhteisistutus.

Alapihan ruukkupuutarha kotiutui alkukesästä kaivon päälle, ja siinä se on saanut olla koko kesän. Kaupunkipihalta remontin tieltä pelastettu rohtosalvia viihtyy selkeästi paremmin tässä koko päivän aurinkoisessa kasvupaikassaan. Se on pörriäisten lemppari.

Leukoijat kylvin keväällä siemenestä, ja kun perennapenkistä ei löytynyt niille enää tilaa, istutin ne ruukkuun. Niiden kukinta on vielä alussa.

Koristeporkkanat kylvin siemenestä suoraan ruukkuun, ja osa niistä mahtui perennapenkkiinkin. Ruukussa olevat koristeporkkanat ovat kukkineet jo muutaman viikon ajan, perennapenkkiin vielä odotellaan kukkia.

Jätä kommentti