Puutarhan valkoiset kaunottaret

Mökkipuutarhan kukkaloistosta vastaavat tällä hetkellä valkoiset kaunottaret jasmike ja köynnösruusu Pohjantähti.

Mökkipuutarhassa on juuri nyt hienoinen suvantovaihe, kun perennapenkin kukat vielä antavat odottaa itseään. Kukkaloistosta vastaavat terassin kesäkukat sekä vanhan puutarhan perua olevat upeat jasmikkeet ja köynnösruusu Pohjantähti.

Jasmikkeita on yläpihalla kaksi, ja toinen niistä on aivan terassin ja mökin kyljessä. Leikkasimme sen alas reilut kymmenen vuotta sitten, kun jasmike alkoi olla aika huonokuntoinen ja kukki vain satunnaisilla kukilla. Nyt se on kasvanut taas täyteen mittaansa ja kukkii runsaasti.

Alapihan valkoinen kaunotar on köynnösruusu Pohjantähti, joka kasvaa meillä ilman tukea, ja saa rönsyillä valtoimenaan. Se ulottaakin pitkiä oksiaan sinne sun tänne. Köynnösruusun piikit ovat isot ja ja niihin raapii itsensä helposti. Siksi on hyvä, että ruusumme kasvupaikka on syrjässä kulkuväyliltä.

Köynnösruusu vaatii jokavuotista karsimista, sillä se kuivattaa useita oksia vuosittain. Silloin sen sekaan uskaltaa mennä vain pitkähihaisilla ja -lahkeisilla asusteilla sekä kunnon hanskoilla varustautuneena. Mutta onhan se kaunis!

Jätä kommentti