Inkiväärit kasvoivat huonekasveiksi

Talvella istuttamani inkiväärit ovat hitaan alun jälkeen kasvaneet jo kelpo mittaan. Nyt niistä on tullut jo huonekasvin veroisia.

Istutin inkiväärin palaset ruukkuihin viime talvena, hiukan liian aikaisin. Niiden kasvun alku oli hidasta, mutta se johtui varmasti siitä, että keväällä mökissä oli vain peruslämpö päällä. Vaikka inkiväärit olivat ruukkuineen mökin valoisimmalla ikkunalla, ei pelkkä valo riittänyt niitä käynnistämään kasvua.

Kun lämpötila kesän myötä nousi pariinkymmeneen asteeseen, alkoi inkiväärienkin kasvu. Parissa kuukaudessa ne kasvoivat hyvään mittaan, ja nyt ne ovat jo kelpo huonekasvin korkeudessa. Korkeimmissa rungoissa on mittaa jo reilusti yli metrin verran, ja ne joutuvatkin jo hakemaan tukea ikkunasta.

Kesällä lannoitin inkiväärejä kerran viikossa, ja muutaman kerran suihkutin niitä puutarhassa. Suihkuttamisen pitäisi pitää ötökät loitolla, eikä mitään ötököitä olekaan näkynyt. Ulos en inkiväärejä uskaltanut kesäksi viedä, vaan olemme nauttineet näistä komeista inkivääreistä huonekasveina.

Vettä inkiväärit saavat edelleen kerran viikossa, mutta lannoittamisen olen jo lopettanut. Uusia versoja kasvaa kuitenkin koko ajan. Lämpötila on nyt syksyllä pidetty +18 asteessa, ja se on tuntunut riittävän niille hyvin.

En ole vielä uskaltanut kurkistaa mullan alle. Mahtaako siellä olla jo kehittymässä kunnon juurakkoa?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s