Kissankäpälä ei hätkähdä kuivuudesta

kissankäpälä

Voi kuinka kuivaa mökkipihalla onkaan! Yläpihan kalliolla kulkiessa sammal vain ratisee askelten alla. Kissankäpälä ei kuitenkaan ole kuivuudesta moksiskaan.

Mökkipihamme yläosa on kuviaa kalliota, jolla ei sammalen lisäksi juurikaan kasva mitään. Siksi kissankäpälä onkin silmäterämme, jonka hyvinvointia vaalimme tarkkaan. Se osuu juurikin sille reitille, mistä autolla tontille ajetaan. Sattunaiset mökkivieraat pitää siis aina valistaa sen kasvupaikasta. Vaalimme kissankäpälää myös siksi, että se on silmälläpidettävä laji Etelä-Suomessa.

Kuivuus ei onneksi haittaa tätä varsin erikoista kukkaa, joka viihtyy nimenomaan ankarissakin kasvupaikoissa. Ilman pitkävartisia kukkia kissankäpälää ei miltei erota heinikosta: sen lehdet ovat vain muutaman sentin pituiset.

kissankäpälät

Järveen rajoittuva alapihamme on onneksi säästynyt pahimmalta kuivumiselta. Vanha alppiruusu kukkii juuri nyt upean runsaskukkaisena, eikä siinä näy mitään merkkejä parin vuoden takaisen rakentamisprojektin vaurioista. Vanha rouva ei siis ole ollut muuttuneista kasvuolosuhteista ja lisääntyneestä valosta pahoillaan!

alppiruusu

alppiruusu

Uusi, ilahduttava tulokas on sen sijaan harakankello. Se tuntuu nyt löytäneen pihaltamme jalansijaa, erityisesti tuolta rakennustyömaan reunamilta. Ihanaa, että luonnonkukat runsastuvat pihallamme!

harakankello

Leinikki on nyt nurmikon kaunistus ja saa kukkia rauhassa, sillä nyt ei ole mitään syytä ajaa nurmikkoa. Nurmikon kasvu on selkeästi hidastunutkin. Antaa siis leinikin kukkia rauhassa!

leinikki

leinikki

Korkeaksi, miltei puuksi kasvanut koiranheisi kukkii nyt myös kauniina laakamaisina kukintoina. Kukinnon hehkuvat upean valkoisina hämärässä illassa.

koiranehisi

Rannan luhtalitukat ilahduttivat tänä vuonna vain muutaman viikon kukinnalla. Nyt ne ovat jo poissa, mutta tässä kuva viikon takaa tästä vaatimattomasta mutta kauniista rannan kevätkukkijasta.

luhtalitukka

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s