Poutapilven toinen kesä

poutapilvi

Tämä poutapilvi viettää meillä nyt jo toista kesäänsä. Se talvehti hyvin mökillä ja kukkii nyt kauniisti kaupunkipihallamme.

Ostin ensimmäisen poutapilveni eli harsotyräkin viime kesänä. En ollut tätästä kukasta aiemmin kuullutkaan, mutta ihastuin sen keveään, harsomaiseen ilmeeseen, siroihin pieniin lehtiin ja raikkaanvalkoisiin kukkiin – jotka eivät itse asiassa ole kukkia, vaan värittyneitä ylälehtiä. Poutapilvi onkin joulutähden sukua.

Poutapilven kesä ei ollut ruusuinen. Se nautti kyllä viileästä kesästä, mutta joutui heinäkuussa ilkivallan murskaamaksi. Sain kuitenkin kukan pelastettua jatkamaan kasvuaan.

Loppusyksystä poutapilvi pääsi talvehtimaan kesämökillemme +10 asteeseen. Se varisti talven aikana kaikki valkoiset kukkansa, mutta pysyi kuitenkin koko ajan vihreänä. Valkoisia kukkiakin alkoi ilmestyä siihen jo helmikuussa. Mullanvaihdon ja ulospääsyn myötä se alkoi pian jo kukoistaa.

Nyt poutapilvi viettää toista kesäänsä kaupunkipihallamme. Hieman aiempaa pienempänä, mutta yhtä kauniina kuin viime vuonnakin. Se viihtyy puolivarjossa eikä kaipaa ihmeitä kastelulta. Itse asiassa en ole nähnyt sen koskaan nuokkuvan!

poutapilvi

poutapilven kukka

poutapilvi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s