Puistokävelyllä Träskändan kartanopuistossa

Träskändan kartano

Rakastan kartanopuistoja! On upeaa tutustua niiden historiaan ja saada sitä kautta  kosketus menneeseen elämäntyyliin ja mielenkiintoisiin käänteisiin. Tämä kaunis ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Träskändan kartano ja sen puisto löytyvät Espoosta.

Träskändan kartano on perustettu 1700-luvulla. Kartanon ja sen puiston historiaan nivoutuu Venäjän keisari ja Suomen suurruhtinas Aleksanteri II vierailu vuonna 1863 Suomen valtiopäivien avajaisten yhteydessä. Kartanon omistajiin on kuulunut myös aikansa mahtinainen Aurora Karamzin. Kartano on tuhoutunut tulipaloissa kaksi kertaa. Nykyinen päärakennus on 1890-luvulta, ja siinä toimii nykyisin hoivakoti.

Träskändan kartano

Kartanopuiston on nähnyt erilaisia vaiheita. Alunperin se oli symmetrinen muotopuutarha, myöhemmin siitä tuli barokkipuisto. Nykyasuunsa englantilaisena maisemapuistona se tuli Aurora Karamzinin omistuksessa 1800-luvun puolivälissä. Puistoon liittyy myös  upea luonnonsuojelualue. Puistossa on vanhoja jalopuita: tammia, jalavia ja lehtikuusia. Suurin puista on aivan Glimsinjoen ylittävän sillan kupeessa. Mahtavalla tammella on ympärysmittaa 5,5 metriä ja ikää 300 vuotta. Huikea näky näin keväällä, kun kaikki oksat erottuvat selkeästi!

Träskendan tammi

Lämmin kevätilta oli mitä mainiointa aikaa pienelle puistokävelylle. Puistossa risteilee paljon hiekkateitä, joita pitkin pääsee katsomaan niin luonnonsuojelualuetta kuin kartanon ympäristöä. Tässä muutamia makupaloja puistosta, käykää ihmeessä tutustumassa paikan päällä!

vaahterankukka

Träskändan kartanon suihkulähde

tulppaani

Träskändan kartanon puisto

sammalpuunrungolla

Träskändan kertano

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s