Chilin ja tomaatin taimet kukoistavat kaupunkipihalla

chilin ja tomaatin taimet

Viikko sitten istutin chilin ja tomaatin taimet ulos. Silloin se tuntui vähän uhkarohkealta ratkaisulta, mutta ei enää. Lämpö on tehnyt tehtävänsä ja taimet kasvavat hyvää vauhtia.

Meidän pienellä kaupunkipihallamme ei ole kasvihuonetta tai mitään muutakaan suojaa taimien kasvatukseen. Silti olen jo vuosien ajan kasvattanut chilejä ja tomaatteja pihallamme, ja ihan hyvällä menestyksellä. Eteläpihalla riittää aurinkoa aamupäivästä myöhäiseen iltapäivään. Piha on suojainen, ja usein tuulikaan ei pääse sitä viilentämään.

Viikko sitten istutin siemenstä kasvatettamani chilin (’Cayanne Long Slim’) ja kirsikkatomaatin (’Tiny Tim’) taimet, basilikat, persiljat ja oreganot ulos. Ne eivät ole edes tarvinneet harsoa suojakseen öisin, sillä yöt ovat olleet reilusti kymmenen asteen korvilla tai ylikin – ja päivät helteisen paahtavia.

Tomaattisatoa alkaa jo tulla, ja chilieissä huomasin tällä viikolla ensimmäiset kukat. Hyvin ovat siis lähteneet kasvuun! Kirsikkatomaatit saivat tammikuussa alkunsa vesiviljelyssä, siitä voit lukea lisää postauksestani IKEA Testaajana.

tomaatti Tiny Tim

chilin kukka

chilin ja tomaatin taimet

basilika kasvupussissa

oreganon taimi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s