Pieni kaupunkipiha on valmiina kesään

Terassin ruukkuistutukset ovat valmiina kesään.

Sain tällä viikolla istutettua pienen kaupunkipihamme terassikukat ruukkuihin. Samalla pienen rivitalopihamme ilme muuttui ihanan kesäiseksi.

Pienen kaupunkipihamme terassilla on neljä isoa ruukkua, jotka otin viime viikolla taas esiin. Niihin istutettavat perennat ovat talvehtineet pienessä yrttipenkissä havujen alla. Hyvin patjarikot olivat pärjänneet. Niiden seuraksi ostin vielä laventelin, jonka tuoksuviin kukkiin ja kauniiseen väriin olen aivan ihastunut!

laventeli

Pieneen pihaamme mahtuu myös kymmenvuotias omenapuu, Valkea kuulas. Yritämme pitää sen aisoissa ja matalana, jotta se pysyisi pihamme sisällä. Se tuo kivasti varjoa muutoin varsin paahteiselle pihallemme. Nyt omenapuussa on paljon nuppuja – ja tämän päivän aikana avautuivat ensimmäiset kukat. Toivottavasti lähipäivinä riittää pölyttäjiä, vaikka nuo päivälämpötilat eivät taida kovin korkeiksi ensi viikolla nousta.

omenannuppu

Omenapuun alla on vielä muutama kevätkaihonkukka, mutta niiden määrä tuntuu vähenevän vuosi vuodelta. Se taitaa saada meillä liian vähän aurinkoa, sillä se kasvaa pihan hämärimmässä nurkassa.

kevätkaihonkukka

Viiniköynnöksellämme (Zilga) on ikää noin 8 vuotta. Leikkaan sen neljämetrisiksi kesän aikana kasvavat köynnökset loka-marraskuussa alas noin metrin mittaan. Näin hienot silmut näkyivät siinä tänään.

Viiniköynnös 'Zilga'

On ihana nähdä pienen puutarhamme kasvien heräävän taas kasvuun!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s