Tee spraymaalatut maljakot juhlapöytään

Spraymaalatut maljakot koristavat juhlapöytää.

Lasipulloista saa kivat maljakot, kun niiden pinnan suihkuttaa spraymaalilla.

Meiltä löytyy isoja maljakoita, mutta pieniä yhden kukan maljakoita meillä on todella vähän. Ja vielä vähemmän samanlaisia, joista saisi koottua juhlapöytään kauniin asetelman.

Idea lasipullomaljakoihin syntyi tuosta taustalla näkyvästä kauniin sinisestä pullosta. Siinä oli niin upea, syvä väri, että en raaskinut heittää sitä lasinkeräykseen.

Mutta yksinään se tuntui orvolta, eikä oikein luonut pöytään kivaa kokonaisuutta. Niinpä muistin varastossa olevan spraymaalin, ja päätin värjätä sille kavereita.

Spraymaalattu maljakko

Halusin pullon suuhun hieman liukuvärjäystä muistuttavan ”vapaan” reunan, joten pidin pulloa kiinni sen suuaukon kohdalta. Jos haluat suuaukkoon selkeämmän rajan, voit teipata suuaukon haluamaltasi kohdalta vaikka maalarinteipillä, niin rajasta tulee selkeä.

Lasipullon spraymaalaus

Näin maalaat lasia spraymaalilla

Tarvikkeet: puhtaita lasipulloja ja -purkkeja, spraymaalia (esim. vesiohenteinen, luotinvapaa Maston Zero Grafiitti), suojahanskat, suojamuovi

1 Poista lasipullosta etiketit liottamalla ja astianpesuaineen avulla. Pese pinta ja sisäosa hyvin, anna kuivua kunnolla.

2 Tee maalaus mielellään ulkona tyynellä säällä. Levitä työskentelytilaan esimerkiksi jätesäkki suojaksi.

3 Tarkista spraymaalin kyljestä sen käyttöohjeet. Pidä kiinni pullon yläosasta tai työnnä sormet sen suuaukkoon. Suihkuta maalia pullon pintaan poispäin itsestäsi noin 25 sentin etäisyydeltä niin, että pyörittelet pulloa.

4 Anna maalatun lasin kuivua kunnolla seuraavaan päivään.

Lasipullon spraymaalaus

Lasipullon spraymaalaus

Alkukesän juhlapöytä näyttääkin oikein raikkaalta, kun poimin pulloihin muutaman syreeninoksan. Ja yksi kirkkaaksi jätetty lasipullo raikastaa kokonaisuuden, vai mitä?

Spraymaalatut maljakot

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s