Kevättä etsimässä

Kevät on jo mielessä, mutta miksi se antaa odottaa itseään! Tänä viikonloppuna kävin etsimässä kevättä muun muassa puutarhamessuilta.

Helsingin Messukeskuksen Kevätmessut ovat minulle jokakeväinen käyntikohde, josta olen aiempina vuosina löytänyt paljon ideoita ja tehnyt myös hyödyllisiä hankintoja. Se isoin oli tietenkin kasvihuone, jonka hankin messuilta pari vuotta sitten.

Tänä vuonna ihastuin ideapihoihin, jotka maisemasuunnittelija ja hortonomi Minna Harju oli messuille toteuttanut. Hän oli tehnyt kuusi erilaista mallipihaa, joissa oli käytetty kivasti erilaisia katteita, päällystemateriaaleja ja kasveja.

Hankintojakin tein. Ostin Hyötykasviyhdistyksen osastolta kukansiemeniä. Mutta yllättävää kyllä, mukaan ei tällä kertaa lähtenyt yhtään daalian tai pionin juurakkoa. Sen sijaan toin kotiin upeat jaloleinikit.

Mutta jokin jäi puuttumaan, ja se löytyi mökiltä. Kevät!

Mökkipihalla olivat lumet sulaneet hyvää vauhtia ja ensimmäiset lumikellot puskeneet esiin lumen alta. Siellä täällä näkyi myös sipulikukkien alkuja, ja jouluruusun nuppukin oli tullut esiin. Kevät löytyi kuin löytyikin!

Jätä kommentti