Mökkielämä sopii näille viherkasveille

Talviviileä mökkielämä sopii harvoille viherkasveille, mutta oikein valitut kasvit viihtyvät viileissäkin olosuhteissa ja vähällä kastelulla.

Kaupunkikotiimme on kertynyt roppakaupalla viherkasveja, mutta muutama niistä on löytänyt tiensä myös kesämökille. Vaikka mökki on talviaikaan pelkällä +12 asteen peruslämmöllä, pärjäävät muutamat viherkasvit siellä hyvin. Kasteluvälikin saa viileässä olla harvempi.

Mökillä ovat viihtyneet jo useamman vuoden ajan kultaköynnös, muratti ja huonekuusi. Siellä talvehtivat myös pelargonit, jotka saavat olla valoisassa mutta viileässä mökissä ison ikkunan edessä koko talven ajan. Ne kaikki ovat viihtyneet viileässä hyvin, jopa kultaköynnöskin.

Viime syksynä toin mökille myös unelman. Se oli vähän hankala sijoittaa ja vei liikaa tilaa kaupunkikodissamme, joten se siirtyi mökkiolosuhteisiin.

Unelma on vanhanajan kasvi, ja se pitää viileistä olosuhteista. Se onkin viihtynyt mökillä kerrassaan mainiosti. Suihkuttelin sitä talven aikana muutaman kerran kuukaudessa, ja kosteutta oli hirsimökissä talven aikanakin enemmän kuin kaupunkikodissa olisi lämmityskaudella ollut. Nyt kevään tullen unelma on tehnyt hurjasti uutta kasvua.

Aloitin mökin viherkasvien lannoittamisen samoihin aikoihin maaliskuussa kuin kotonakin, mutta mullanvaihdon tein mökillä vasta muutama viikko sitten. Kunhan keli toivottavasti kohta lämpenee, siirtyvät pelargonit ja ehkä myös muratti ulos kesäksi.

2 Replies to “Mökkielämä sopii näille viherkasveille”

Jätä kommentti