Matkalla kohti kevättä

Tunnetko jo lupauksen keväästä? Kyllä, minä tunnen! Sen tuo tietenkin joulukukkien vaihtuminen tulppaaneihin.

Luonnonvalon määrä lisääntyy nyt hyvää vauhtia. Parhaiten sen huomaa iltapäivistä, kun vielä lähempänä viittäkin on vielä valoisaa.

Meillä joulukukat on jo siirretty syrjään – ei kuitenkaan ihan pois, kun vielä kukkivat – ja tilalle ovat tulleet keväiset tulppaanit.

Ensimmäisen tulppaanikimpun valintaan vaikuttaa väri. Joulukukat olivat meillä tänä vuonna valkoisia, joten nyt oli keväisten värien aika. Monista vaihtoehdoista mukaan valikoitui kauniin oranssin sävyinen tulppaanikimppu. Se näyttää upealta uudessa ruukussa, jonka hankin Turun-reissulta muutama viikko sitten. Vaikka vihreä ruukku ei ole maljakko, saa se toimittaa sitä virkaa kunnes se pääsee myöhemmin jonkin viherkasvin kodiksi.

Mitkä joulukukat meillä vielä jatkavat? Valkoinen joulutähti, jonka nappasin joulun jälkeen lähimarketin eteisestä ”saa ottaa” -kyltin vierestä, on edelleen kukassa. Lehtikaktus aloittelee kukintaa. Miellän senkin joulukukaksi, sillä olen saanut sen veljeltäni joulun alla. Kesän se vietti ulkona, mutta innostui vasta nyt tekemään kukkia.

Jouluruusua yritän pitää vielä hengissä, jotta saisin istutettua sen mökille keväällä. Siinä onkin tekemistä. Istutin jouluruusun uuteen kukkamultaan ja yritän pitää sen tarpeeksi – mutta ei liian – kosteana. Mökille en sitä vielä uskalla viedä, sillä jos jouluruusu pääsee kuivumaan, on sen loppu sitten siinä.

Toistaiseksi näyttää hyvältä, sillä jouluruusu tekee uusia vaaleanvihreitä lehtiä. Toivottavasti se jaksaa sisällä vielä muutaman kuukauden.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Matkalla kohti kevättä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s