Nämä taimet haluavat jo ulos!

Pitkään ovat siemenestä kasvatetut taimet joutuneet olemaan sisätiloissa, sillä ulkolämpötila ei vielä salli niiden päästämistä ulos. Kiire jo olisi, sillä kukkanuput kehittyvät jo!

Taimikasvatuksen haasteena on aina se, että kasvattaja on miltei poikkeuksetta liian aikaisessa. Niin kävi minullekin, mutta ei tämä takatalvi yhtään myöskään avittanut asiaa.

Siemenestä kylvetyt ’Evakko’-tomaatin, napostelupaprikan, lehtikaalin, kesäkurpitsan, latva-artisokan sekä kukkien taimet kasvavat ja kasvavat, mutta vieläkään niitä ei ole voinut viedä ulos.

Tomaateissa ei onneksi vielä näy kukkanuppuja, mutta napostelupaprikasta ja kesäkurpitsasta niitä jo löytyy. Varsinkin nuo kesäkurpitsan taimet tuottavat todella paljon kukkanuppuja, ne olisi jo saatava istutettua ulos.

Lehtikaalin taimetkin alkavat olla jo sen kokoisia, että niistä voisi napsia lisuketta salaatteihin.

Olen lannoittanut taimia maltilla, kerran viikossa ja laihalla annostelulla. Vielä pitäisi kouluttaa taimia ulkona ennen istuttamista, mutta sää on kyllä ollut siihen aivan liian kylmä.

Onneksi nyt näyttää valoisammalta, ja toiveissa on, että ensi viikolla taimet pääsevät jo ulkoilemaan – ja pian myös jatkamaan kasvua kasvimaalla ja ruukuissa. Sitten vain satoa odottamaan!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Nämä taimet haluavat jo ulos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s