Kaksi kaunotarta kukassa

Meillä nautitaan tällä hetkellä kahden harvinaisen kaunottaren kukinnasta. Isoposliinikukka teki ensimmäisen kukkansa, ja perhosorkidea innostui tekemään jopa 13 kukkaa.

Isoposliinikukka Hoya carnosa ’Dark Red’ kotiutui meille reilu vuosi sitten, ja nyt se ilahduttaa meitä ensimmäisellä kukallaan. Upean tummanpunaiset kukat kehittyivät hiljalleen ja niin salaa, että huomasin nupuillaan olevan kukan vasta kun se oli jo kehittynyt isoksi. Muutaman päivän kuluttua kukat avautuivat, ja miten upeilta ne näyttävätkään!

Isoposliinikukka viihtyy etelänpuoleisen ikkunan edessä amppelissa. Naruamppelin ohjeen löydät täältä.

Toinen kukkayllättäjä on perhosorkidea, joka teki aivan mahtipitkän kukkavarren ja siihen 13 upeaa, isoa kukkaa. Kyseessä on sama orkidea, jonka onnistuin saamaan kukkimaan jo kerran. Se tuotti myös keikin, joka myös on jo ilahduttanut kukinnalla. Tämä superyksilö on nyt suojeluksessani, sillä se on ensimmäinen orkidea, jonka olen saanut kukkimaan uudelleen.

13 kukkaa tuottavat jo aika lailla painoa orkidealle. Onneksi siinä on lasinen korkea ruukku, joka kyllä pysyy pystyssä.

Kukkiva orkidea saa edelleen jokaviikkoisen upostuskastelun. Välillä olen lorauttanut sille hieman lannoitettakin, vaikka sitä ei kukkivalle orkidealle tarvitsisikaan antaa. Kun kukat joskus kuihtuvat, pääsee orkidea taas uuteen kasvualustaan odottamaan uuttaa upeaa kukkavanaa.

Taulu taustalla: Tea Honkasalo

Jätä kommentti