Vinkit kesäkukan istuttamiseen

Sain tänään puutarhamyymälästä hyvät vinkit kesäkukkien istuttamiseen ja hoitoon. Ajattelemattomuuttani olin tehnyt monta asiaa väärin.

Kävin tänään Espoossa ihanassa Garden Living -puutarhamyymälässä, jonka kesäkukkavalikoimassa oli minulle monta uutta ja ihanaa kukkaa. Kukkien valinnan lomassa sain floristilta hyviä vinkkejä kesäkukkien istuttamiseen. Niitä kuunnellessa huomasin tehneeni itse monta asiaa väärin. Ilmankos kesäkukkani eivät aina ole kukoistaneet!

Nämä vinkit jaan mielelläni teillekin!

Kun kesäkukan istuttaa suoraan suojaruukkuun, kannattaa pohjalle laittaa parin sentin verran ruukkusoraa ja kankaanpalanen ennen multaa. Ruukkusoraa ei kuitenkaan saa olla liikaa. Jos sitä on yli 1/3 ruukun tilavuudesta, on siitä haittaa kasvin vedensaannille, kun vesi ei enää imeydy kapillaarisesti juurille vaan jää pohjalle. Tämä suhde pätee kaikenkokoisiin ruukkuihin.

Kun kesäkukan istuttaa ruukkuun, on multa hyvä painella varovasti ruukun reunoja myöten alas asti. Otteen on pienen kesäkukan kanssa oltava hento, runnoa ei saa. Jos multaa ei saa ulottumaan kaikkialle ja ruukkuun jää ilmataskuja, voivat juuret vaurioitua.

Kukan kauluksen eli sen kohdan, jossa kukkavarsi ja juuret erottuvat, on hyvä olla hieman ruukun reunaa alempana. Korkeutta voi säädellä ruukkusoran ja pohjalla olevan mullan avulla. Kun kukka on ruukussa oikealla korkeudella, jää ruukkuun sopiva tila myös kasteluvedelle. Se, kuinka usein kesäkukka kaipaa kastelua riippuu ihan sen kasvupaikasta. Sormi multaan ja vettä kukalle, jos multa tuntuu kuivalta.

Ja lannoitusta ei saa unohtaa, minulle muistutettiin. Siinä pitääkin ryhdistäytyä…

Näillä opeilla istutin sirokesäkynttilän kauniiseen ruukkuun (saatu ilmaistuote). Onpa muuten upea kesäkukka tuo sirokesäkynttilä, uusi tuttavuus minulle. Vaikka se on kovin korkea ja hennonlainen, sen pitäisi kestää kohtalaistakin tuulta ja sadetta. Paras paikka sille on auringossa tai puolivarjossa.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Vinkit kesäkukan istuttamiseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s