Helpot origamitähdet jouluun

Helpot origamitähdet joulukuusen koristeiksi tai juhlasomisteiksi syntyvät kauniista papereista. Tähtiin voi hyödyntää vaikka tapettipaloja tai käärepapereita.

Innostuin jo taittelemaan jouluisia origamitähtiä joulun koristeiksi. Tähtien taittelu on helppoa, ja se on mukavaa puuhaa vaikka lasten kanssa tehtäväksi.

Nämä tähdet saavat olla tekijänsä näköisiä: isoja tai pieniä, tiukasti viuhkalle taiteltuja tai rennolla kädellä ja persoonallisella lopputuloksella askarreltuja.

Tee origamitähdet näin:

Paperin koko määrittelee sen, minkä kokoinen tähti on valmiina. Pitkittäin leikatusta puolikkaasta A4-paperista keskikokoinen tähti ja 1/3 pitkittäin leikatusta A4-paperista pieni tähti. Isoon tähteen tarvitset kaksi A4-paperia, sillä yhdestä paperista tulee puolikas tähti.

Leikkaa paperi haluttuun kokoon ennen taittelua, niin leikkausjäljestä tulee siisti.

Taittele A4-kokoinen paperi haitarimalliin. Mitä pienemmät ja tiukemmat taitokset saat tehtyä, sitä sirompi tähdestä tulee.

Avaa taitos puoliympyrän muotoon ja laita liimaa tai kuumaliimaa sen päihin eli alareunoihin. Avaa taitos ympyräksi, paina sivut vastakkain ja pidä hetki kiinni että liima tarttuu kunnolla kiinni.

Origamitähdet voi ripustaa seinälle, ikkunaan, joulukuuseen tai koristella niillä vaikka juhlapöydän. Pieni origami näyttää kivalta myös lahjapaketin koristeena.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s