6 + 1 kuvaa menneestä kesästä

Valikoin kuluneesta kesästä 6 + 1 kuvaa, jotka kuvastavat parhaiten mennyttä kesää sekä mökkipuutarhassa että kaupunkipuutarhassa.

Olipa mukava selata kuluneen kesän kuvia. Niitä katsellessa mieleen piirtyi kuva lämpimästä, satoisasta ja puutarhanhoidon kannalta hyvin onnistuneesta kesästä.

Kesän alkua säväytti kasvihuoneen pystytys ja mökkipuutarhan kuningattaren alppiruusun uljas kukinta. Liki satavuotias alppiruusu tuntuu vain kukkivan joka kesä upeammin. Sen salaisuutena on hyvä kasvupaikka rinteen alareunassa, sopiva valonsaanti ja varmasti varsin vankka kestävyys.

Alppiruusun kanssa samaan aikaan kukkivat myös juhannusruusut ja akileijat, joten kesäkuussa mökkipuutarha oli silkkaa kukkamerta. Kotipihalla kukkivat samaan aikaa upeat pionit. Niiden kohtalo ratkeaa ensi keväänä, kun iso piharemontti uhkaa taas toteutua. Luultavasti pionit siirtyvät ennen remonttia mökkipuutarhaan.

Heinäkuussa kukkivat niittykukat niin luonnossa kuin mökkiterassilla. Mökkijärven rannalla meitä ilahduttivat lumpeet, joita on ilmestynyt aivan rannan tuntumaan.

Elokuussa oli kasvihuoneen ensimmäisen sadonkorjuun aika. Tomaatteja, kurkkuja, lehtikaalia, chilejä sekä yrttejä saimme oikein mukavan sadon, vaikka ihan täysillä kasvihuoneeseen ei vielä tänä vuonna panostettukaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s