Gluteeniton maustekakku maistuu kanelilta ja neilikalta

Gluteeniton maustekakku maistuu kanelilta, neilikalta, kardemummalta ja inkivääriltä. Helppo maustekakku sopii myös pienten kakkusten tekemiseen.

Gluteeniton maustekakku sisältää reilut ripaukset jouluisia mausteita. Maustekakun taikina on helppo tehdä: kuivat aineet sekoitetaan ja yhdistetään sulatettuun rasvaan, kananmuniin ja kermaviiliin.

Maustekakun taikina riittää hyvin isoon kakkuvuokaan, mutta jos teet kakun pienempään vuokaan, saat bonuksena tehdä myös pieniä kakkusia muffinssivuokiin. Meidän perinteiseen suorakaiteen muotoiseen alumiinivuokaamme tehdyn kakun lisäksi saimme vielä viisi pikkukakkusta.

Jos et halua tehdä maustekakkua gluteenittomana, voit korvata ohjeessa olevat gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.

Gluteeniton maustekakku

200 g sulatettua margariinia

2,5 dl sokeria

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

3 kananmunaa

2 dl kermaviiliä

Vuokaan: margariinia, gluteenittomia korppujauhoja

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä kattilassa. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se gluteenittomilla korppujauhoilla.

Yhdistä jauhot, sokeri, sooda ja mausteet, sekoita aineet. Sekoita kattilassa margariinin sekaan kananmunat ja kermaviili. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Laita taikina vuokaan (ja muffinssivuokiin) ja paista 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Jos teet kakun vehnäjauhoista, paistoaika on 5 minuuttia pidempi. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.

Anna kakun jäähtyä ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle. Voit koristella kakun tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s