Daalian juurakot talvisäilytykseen

Daalian juurakot pääsivät talvisäilytykseen turpeeseen. Mutta miten varmistan niille plussan puolella pysyvän talvilämpötilan?

Kaivoin daalian juurakot esiin ruukuista viikko sitten. Ne saivat kuivua mullasta puhdistettuina kasvihuoneessa viikon, ja viime viikonloppuna laitoin juurakot turvekerroksen suojiin.

Daalian juurakot pitäisi pystyä säilyttämään talvella plussan puolella olevassa lämpötilassa, ja se tuottaa kyllä hankaluuksia. Viime talvena yritin talvettaa juurakot sisällä mökissä, mutta ne kuivuivat +12 asteen peruslämmössä. Kellaria meillä ei ole, ja aitta ja saunarakennuskin ovat talvella kylmillään. Nyt kun pihalla on kasvihuone, yritän daalioiden talvettamista siellä.

Daaliat ovat nyt isossa ämpärissä turpeen suojissa. Laitoin ämpärin vielä thermoruukun sisään ja koko komeuden päälle kerroksen sanomalehtiä ja vanhan räsymaton. Kasvihuone on myös siitä hyvä säilytyspaikka, että pääsen sinne myös talvella tarkastamaan juurakoiden kunnon ja suihkuttamaan niitä. Tarvittaessa voin myös ottaa ne kriittisiksi viikoiksi mökkiin suojaan.

Jos pakkanen tänä talvena kiristyy kovaksi, voi daalioilla olla kova paikka selvitä kylmyydestä. Näillä kuitenkin mennään, keväällä nähdään miten daalioiden käy.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s