Kukkien siemenet talteen ensi kesää varten

Puutarhan kukat alkavat olla ohi, mutta vielä ehdin kerätä niistä siemenet talteen tulevan kesän kylvöjä varten.

Mökkipuutarhan kukat ovat varsin vähissä, jättiverbena enää jaksaa ilahduttaa muutamalla kukallaan. Se oli muuten ihan täyden kympin hankinta, joka ehdottomasti menee jatkoon myös ensi vuonna! Jos en saa jättiverbenaa talvetettua, koitan kasvattaa uudet taimet siemenistä, joita olen verbenasta kerännyt talteen.

Puutarhasta löytyy muitakin siemeniä kerättäväksi tulevan kesän varalle. Akileijat kukkivat jo siellä täällä, mutta niitä ei mielestäni voi olla liikaa. Ripottelen suosikkikukkani siemeniä siis sopiviin paikkoihin siinä toivossa, että seuraavana vuonna saan nauttia uusista akileijoista.

Talteen kerätään tietysti myös samettikukkien ja kehäkukkien siemenet, niiden itävyys seuraavana vuonna on ihan huippuluokkaa.

Naapurin puolelta on meidän puolelle karannut jo kaksi varjoliljaa. Nyt otin niistä siemeniä talteen ja koitan saada varjoliljat siirtymään meidän puolelle ihan pysyvästi.

Kukkalaatikossa olevan mininiityn kukkien siemenet ravistelen laatikkoon ja katkon kukkien varret laatikoon. Viime keväänä ruiskukat, kaunosilmät ja muut siementivät hyvin, toivottavasti myös ensi vuonna.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s