Siemenestä kasvatetut kesäkukat

Tänä kesänä kukkivat siemenestä kasvattamani kesäkukat niin mökkiterassilla kuin kotipihallakin. Uusien siemenien talteenotto on jo alkanut ensi kesää varten.

Kylvin tänä kesänä samettikukkia siemenistä, jotka otin viime kesän kukista. Oranssit samettikukat ovat siis jo toisen kesän kukkijoita. Kauniit punertavat ryhmäsamettikukat ’Strawberry Blonde’ ostin siemeninä, ja ne olivat juuri niin ihastuttavan värisiä kuin siemenpussi antoi ymmärtääkin. Ne pääsevät ehdottomasti jatkokasvatukseen.

Annan osan samettikukkien kukista lakastua ja kuivua rauhassa, ja lopuksi otan kuivuneen kukan talteen ensi kesää varten. Samettikukan siemenet itävät hyvin. Ne voi esikasvattaa, mutta olen huomannut, että esikasvatus ei juurikaan nopeuta kukkien kehittymistä. Samettikukat voi ihan yhtä hyvin kylvää vasta suoraan ruukkuun.

Kaunosilmät kasvavat myös jo toista vuotta. Kylvin ne viime vuonna mökkiterassille pieneen kukkaketooni, ja viime syksynä leikkasin kuivuneet kukat alas. Jätin ne varsineen kukkalaatikkoon, ja keväällä lisäsin niiden päälle hiukan uutta multaa.

Kaunosilmät itivät hyvin uudelleen ja nyt ne kukkivat todella runsaina.

Rohtoluppion kylvin viime kesänä ruukkuun mökkiterassille. Silloin se kasvatti vain pienet lehdet, mutta tänä kesänä rohtoluppioon ilmestyi myös muutamia kukkia, kuvassa kukat heinäkuun alussa vielä nuppuisina. Monivuotinen rohtoluppio ei kuki ensimmäisenä kesänä, joten sen kanssa pitää malttaa odottaa.

Rohtoluppio talvehti omassa isossa ruukussaan minikasvihuoneen suojissa havuilla peitettynä. Täksi talveksi laitan sen uuteen kasvihuoneeseen, toivottavasti se ilahduttaa jälleen ensi kesänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s