Kukkaniityt ovat taas kaupunkilaisten ilona

Haltialan ja Tuomarinkylän kukkaniityt tarjoavat taas iloa ja väriä helsinkiläisille. Samalla ne ovat satojen perhosten ja pörriäisten herkuttelupaikkoja.

Ihanat kukkaniityt tuovat joka kesä iloa kaupunkilaisille Helsingissä. Tuomarikylän ja Haltialan pelloille kylvetään kesäksi kaupungin toimesta auringonkukkia ja ketokukkia, joita voi käydä poimimassa maljakkoon. Kukkaniittyjen paikat vaihtelevat vuosittain, ne kylvetään aina vähän eri paikkaan viljapeltojen keskelle. Alkuviikosta huomasin sattumalta autolla ohi ajaessani Tuomarinkylän kukkaniityn, ja tänään kävin ihastelemassa sen upeaa kukkaloistoa.

Tuomarinkylän kukkaniitylle on tänäkin vuonna erivärisiä ruiskukkia, kehäkukkia, hunajakukkia, malvikkeja ja pieni määrä vielä nupuillaan olevia auringonkukkia. Kukkaniityllä oli satamäärin perhosia ja pörriäisiä herkuttelemassa värikkäällä tarjonnalla, joten kukkaniitty on myös teko luonnon monimuotoisuuden säilymisen puolesta. Ihana päästä taas nauttimaan tästä kauneudesta, kiitos kotikaupunki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s